Ställplats Båstad: Bland höjdarna

Publicerad: 2020-08-07   Uppdaterad: 2023-04-18

Det vilar något gediget över Båstad Camping, och ställplatsen med samma service som campingplatsen intill platsar verkligen i sitt nya sammanhang, en TopPlatz.

Läge – 3

När du kommer på E20/E6 svänger du av vid avfart 39 och kör in mot Båstad. Nu möter du snart skylten till Båstad Camping och i anslutning till campingen finner du också ställplatsen med samma namn. Den här delen av Båstad heter Hemmeslöv och det är 1 400 meter till havsbad och till Båstad och det pulserande nöjeslivet är det cirka sex kilometer. Det finns en väl utmärkt cykelled.

Service/standard – 5

De 24 platserna utanför bommen är öppna året om och kommer du när receptionen är obemannad, finns en betalautomat. Ställplatsgästerna har tillgång till samma service som campinggästerna.

Och denna camping som invigdes 2007 håller mycket hög klass. Inte minst bör servicestationen för husbilar nämnas. Den är verkligen mönstergillt gjord. I fjol invigdes också en ny lekpark och en äventyrsminigolf. Man har en bra och informativ campingbroschyr och hjärtstartare. Mycket välvårdat. Servicebutik och mysig restaurang, som har lite oregelbundna öppettider under lågsäsong.

Uppställning – 5

Tomterna är på gräs och alla de 56 platserna har tillgång till el, 10 Ampere. Av platserna är 32 bokningsbara. Trots att anläggningen är ny har det hunnit bli en hel del växtlighet och därtill ger ett litet skogsparti grönska åt platsen. Det är helt plant.

Allmänt – 5

Jag vill påstå att denna ställplats i kombination med campingen är en anläggning med ”det lilla extra” och det är lätt att förstå att ställplatsen numera ingår i den tyska ställplatskedjan TopPlatz som har Tyskland som sitt huvudsakliga verksamhetsområde. Anläggningen har en hög tillgänglighet för handikappade. Här finns en liten skogspromenad, en hundrastgård som förstås uppskattas av hundägare och grönytor för barnens bollekar. Under hög-säsong och helger ordnas rikligt med temakvällar i restaurangen. Och kommer du hit måste du testa den underbara Tarte Flambéen.

Ställplats Båstad: Bland höjdarna
Rulla till toppen