Ställplats Högbo Bruk: Ljuvlig omgivning

Publicerad: 2020-08-11   Uppdaterad: 2023-04-18

Om inte ställplatsen har allt, har i alla fall omgivningen så mycket mer att erbjuda. Ett trevligare rekreations-område får man leta efter.

Läge – 4

Kommer du till Sandviken är det välskyltat till Högbo Bruk som ligger några kilometer norr om staden längs väg 272. Nu befinner du dig i Gästrikland och 2,5 mil från Gävle och havet.

Högbo Bruk, en gång ett välkänt järnbruk, är idag ett rekreationsområde där en del av brukets hus finns kvar såväl som den vackra herrgården.

Service/standard – 2

Sommaren 2019 hade den nyanlagda ställplatsen endast en handikapptoalett plus ytterligare tre toaletter 100 meter bort. Tillgång till vatten samt soptunnor. För att övernatta här måste du boka i förväg på nätet.

Sedan juni 2019 är platserna numrerade och på hemsidan kan du se vilka platser som är lediga och du får också instruktioner om hur du betalar. Vill du duscha kan du göra det mellan kl. 11.00 och 19.00 i samma hus som kiosken som ligger strax intill, betalas där med 40 kronor per besök. Ingen möjlighet att tömma fasta tankar eller latrin.

Ställplats Högbo Bruk: Ljuvlig omgivning
På sommaren är sjön bredvid ställplatsen mycket populär för bad.

Uppställning – 5

I en skogsglänta strax intill sjön har man gjort 15 bra uppställningsplatser på grus med fint konstgräs framför var och en. Här är både husvagnar och husbilar välkomna. Till varje plats hör el och vatten (ej på vintern). Innan du kommer fram till ställplatsen är det en jättestor parkering. Här får du gärna övernatta, mellan kl. 22.00 och 07.00 kostar det 100 kronor men då utan el.

Allmänt – 5

Detta torde vara en drömplats att tillbringa sin fritid på, för det finns aktiviteter för alla. Vad sägs om golf, 15 mountainbikebanor, skidspår/vallarbod, kanotcentral, paddeltennisbanor, badsjö, lek- och djurpark och minigolf för att nämna något. Här finns restauranger, glashytta, keramikgalleri, bagarbod och butik med närodlat. Hela området är som en välvårdad park och när det gäller ställplatsen är det lätt att tro att en utökad service är planerad med anledning av det moderna bokningssystemet och de fina nygjorda platserna.

Ställplats Högbo Bruk: Ljuvlig omgivning
Rulla till toppen