Ställplats: Stampens Kvarn i Hjo

Publicerad: 2020-09-02   Uppdaterad: 2023-04-18

På cykel- och gångavstånd från trästaden Hjo ligger en ställplats som man gärna återvänder till. Här står du omgiven av grönska och gästfrihet.

Läge – 3

När du åker väg 49 längs Vätterns västra sida hittar du Stampens Kvarn mellan de båda infarterna till Hjo. Platsen ligger alldeles bredvid vägen men ändå i skydd av grönska och stora röda byggnader. Går eller cyklar du finns en genväg på cirka 1,5 kilometer till Hjo Hamn.

Ställplats: Stampens Kvarn i Hjo
Den röda ladan vid Stampens Kvarn har plats vid större evenemang.

Service/standard – 4

I ett litet lusthus finner du receptionen som är bemannad under vissa tider. Kommer du utanför dessa, finns tydliga anvisningar om hur du betalar och får koden till servicehuset. Vi hade turen att komma när ställplatsvärden Eivor var på plats, och vi blev inte bara varmt välkomnade utan fick även en lektion i allt vad man kan se och göra i Hjo.

Servicehuset innehåller fräscha toaletter och duschar samt tvättmaskin. Tre diskplatser med varmvatten utomhus. Tömningsplats för fasta tankar och latrin samt vattenpost.

Ställplats: Stampens Kvarn i Hjo
Alla står på en grön äng vid Stampens Kvarn.
Ställplats: Stampens Kvarn i Hjo
Micke från Stockholm och Ingela från Sollentuna samsas vid disken.

Uppställning – 3

Här står alla på en stor äng, till hälften omgiven av lövträd. Det är i huvudsak plant. Femtio platser totalt och 26 har tillgång till el.

Allmänt – 4

För Hjoborna är Stampens Kvarn mest förknippat med den trevliga lunchrestaurangen i gammal kvarnmiljö. I restaurangen berättar man stolt att här används lokalproducerade produkter och att man mal sitt eget mjöl till det hembakade surdegsbrödet. Det är förresten bara några kilometer till en odling av vit sparris. 

Naturen med en liten tjärn och närheten till Hjoån är sällsynt vacker. Ett besök i trästaden Hjo är förstås ett måste. Missa inte Kulturkvarteret med utställning om Estrid Ericsson, grundaren av Svenskt Tenn i Stockholm.

Ställplats: Stampens Kvarn i Hjo
Rulla till toppen