Ställplats Lyrestad: Förstklassig service

Publicerad: 2020-09-09   Uppdaterad: 2023-04-18

Ställplatsen vid Göta Kanal i Lyrestad har numera förstklassig service. Med sitt läge nära E20 är platsen flitigt frekventerad.

Läge – 4

Vid infarten till det lilla samhället Lyrestad ett par mil norr om Mariestad hittar du den fina ställplatsen. Här har alla utsikt över Göta Kanal. Det finns café, hantverksbodar, minigolf och boule, och det är bara 200 meter till mataffär.

Service/standard – 4

Två röda hus på kanalbanken innehåller serviceanläggningen. Till förra årets säsong blev dessa hus totalrenoverade och är nu mycket fräscha med hög klass. Två familjebadrum stora nog att kunna ta in rullstol eller barnvagn, flera vanliga toaletter och separata duschar. Alla med skinande vitt kakel och klinkers på golven. Handikapptoalett som alltid är öppen. Komplett tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och tvättho. Diskrum.

För att komma in i servicehusen köper man ett servicekort av personal som är på plats tre gånger om dagen. 

När du åker från platsen kan du lämna kortet och också få 100 kr tillbaka. All information finns tydligt angivet på en informationstavla. Latrintömning, vattenpost, komplett källsortering av sopor.

Uppställning – 5

I fjol kunde man erbjuda elplatser för första gången och nu har de 15 uppställningsplatserna närmast kanalen tillgång till el. 

Men här finns utrymme för ytterligare ett tiotal husvagnar eller husbilar. Platserna är på grus med gräsytor framför. Miljön med båtlivet på kanalen har sin speciella charm. 

Allmänt – 4

Tänk dig att sitta framför ditt ekipage en vacker sommarkväll och blicka ut över kanalen, se Lyrestads vita kyrka i bakgrunden och kanske höra sorlet från människor ombord på någon av de anrika turbåtarna. Detta är fullt möjligt i Lyrestad. Och missa inte caféet som är något alldeles extra. Kanalens cykelled går förstås förbi.

En riktigt fin ställplats vid Göta Kanals västgötasida.

Ställplats Lyrestad: Förstklassig service
Rulla till toppen