Sandhamn Marine – pittoresk pärla

Publicerad: 2020-10-06   Uppdaterad: 2023-04-18

Sandhamn Marine i blekingska Torhamn välkomnar både husvagnar och husbilar. Gästhamnen har femstjärnig status, men gäller detta för dem som står på land? Vi har kollat läget.

Sandhamn Marine – pittoresk pärla
Peter Jörgensen äger Sandhamn Marine och är en stor eldsjäl för skärgården.

Läge – 4

-När jag var barn var här stora fisketrålare, säger Peter Jörgensen, på Sandhamn Marine.

Ja, borta är yrkesfiskarna, bara mindre fiskebåtar för turisternas förströelse ligger kvar i hamnen i Sandhamn. Denna marina hittar du längst ut på Torhamns udde ett par mil sydost om Karlskrona. I riktning mot Kalmar tar du av från E22 vid Jämjö. 

Från ställplatsen är det en kilometer till Torhamn som har affär, pizzeria och havsbadplats.

Service/standard – 3

Ställplatsen är öppen hela året och du anmäler dig och betalar i båthandeln. Det går även att betala via appen Go Marina. Här finns också lite broschyrer om området, och du träffar oftast Peter som äger marinan. Han berättar gärna om omgivningarna. 

I samma hus finner du duschar och toaletter. Handikappanpassning saknas. Servicehuset är ingen lyx men rent och fräscht.

Runt hörnet ligger en service-station där du tömmer kemtoaletter respektive fasta tankar. Soptunnor och vatten. På helger och på sommarlovet är den lilla restaurangen öppen. Fri wifi.

Sandhamn Marine – pittoresk pärla
Enkelt men fräscht servicehus.

Uppställning – 4

Ställplatsen består av en jättestor gräsbevuxen grusplan med öppet hav alldeles framför. Platserna är tydligt markerade och området är plant. El för ett trettiotal. Rikligt med rastmöbler.

Allmänt – 4

Trots att tiden när fisket blomstrade är förbi, upplever vi Torhamn ytterst levande och mycket pittoreskt. För ornitologer är området välkänt. Här finns gott om cykel- och vandringsleder. 

Har du glömt cykeln är det fritt fram att låna en gratis på ställplatsen.

Sandhamn Marine ordnar fiskecharter, sälsafari och guidade turer i skärgården.

Sandhamn Marine – pittoresk pärla
Rulla till toppen