Modellnyheterna 2021

Modellnyheterna 2021

Publicerad

Detaljförändringar, nytt designspråk, fler MB-varianter, plåtisar med pop-up-tak, smalare, smidigare och mer utrustning. Nu öppnas portarna till tillverkarnas nya, heta modeller. Det råder som bekant en Coronapandemi men det har inte stoppat designavdelningarna och konstruktörerna från att göra bra husvagnar och husbilar ännu bättre.

LMC

Style 493 K är LMC:s jubileumsvagn.


HUSVAGN
: LMC är tidigt ute med sina nyheter för 2021, som också förkunnar ett jubileumsår. På husvagnssidan lanserar man bland annat jubileumsutgåvan Style 493 K.

Det är en barnkammarvagn som kommer att bli rikligt utrustad och kan beställas i tre olika paketutföranden: standard, exklusiv och lyx med bland annat kompressorkylskåp. Inom serien Vivo är 580 D en ny planlösning för året. I den gäller frontkök, centrerad sittgrupp och nydesignad inredning med ljusbeige panel.

Familjevagnarna inom Style Lift, serien med nedsänkbar taksäng, kommer att få likadan interiör som systermodellerna i Style medan lyxiga Musica fortsätter den inslagna vägen med en radda av sofistikerade funktioner som standard. Bland annat får de nya LED-ljusskenor vid överskåpen, något som för övrigt även gäller för Vivo.HYMER


HUSBIL
: I april i fjol lanserade Hymer sitt senaste flaggskepp i helintegrerade B-Class Masterline 790. I år får vi se Masterline även i halvintegrerad tappning.

Husvagn & Camping testade fjolårets nyhet i utgåva 7/2019. Ett fordon som med sin toppmoderna design, sin premiumkänsla och sina exklusiva funktioner belönades med stora A i betyg. Nu har Hymer en annan spännande modell i B-ML T 780.

–Efter framgångarna med B-Class Masterline erbjuder vi nu alla de beprövade funktionerna från de helintegrerade modellerna i en halvintegrerad husbil, säger Christian Bauer, vd för Hymer GmbH & Co.

B-ML T 780 har ett synnerligen modernt utseende som kombineras med en mängd smidiga och bekväma enheter. Sedan sticker den naturligtvis ut lite extra då den har nosen efter Mercedes Sprinter. 

Motorn är på antingen 143 eller 177 hästkrafter och här kan kunderna också välja om de önskar en sexväxlad manuell låda, eller en niostegad automat. En mängd olika assistanssystem är standard, nyckellös startfunktion och Hymers egna SLC-chassi är också på sin plats. Dubbelgolv gäller och där finns vattentankarna (180 liter färskvatten och 150 liter spillvatten) samt elektrisk utrustning. 

Bilen mäter 789/235 centimeter (längd/bredd) och har en ståhöjd på 198 centimeter. Totalvikten är 4 500 kg. Över två meter långa, höga singel-bäddar gäller vid nattbruk. Möbelfinishen har en väl avvägd kombination av både matt och högblankt med kulörerna vitt, grått och mörkbrunt.


 

KABE


HUSVAGN
: Tenhults stolthet Kabe storsatsar och vässar sitt utbud samt gör sig redo att möta det ökade husvagnsintresset inför 2021. 

En av de stora nyheterna handlar om ett designlyft som märks såväl exteriört som interiört, för samtliga modellserier, och omfattar både husbilar och husvagnar. Exempelvis har Ädelstensserien nu även utrustats med slät plåt medan Classic har fått minikulhamrad plåt och ny bakgavel. Exklusiva Imperial har i sin tur tilldelats den nya linjeföringen med svarta effekter, som presenteras på husbilarna i Royal-, Crown- och Imperialserierna.

Imperials nya exklusiva exteriör samt spisen i Royal.

–Den nya Kabe-dekoren är unik och ger ett modernt intryck. Samtidigt har vi jobbat mycket med linjer och former, för att binda samman sidoplåtens olika partier med front och bakgavel, förklarar Patrik Trofast, som är försäljningsansvarig för Kabe i Sverige.

Interiören präglas av ljusa, lätta färger och materialval. Inredningen har en ny träfolie, Nordic Oak, som finns i samtliga modeller förutom i Classic. Den fräscha känslan följs upp med ett milt lattefärgat laminat i bordsskivorna, gråmelerade bänkskivor samt nya vägg- och golvmattor i ljusare toner. 

En annan nyhet är att Dometics innovativt designade kylskåp i 10-serien nu kan väljas med kompressordrift till husvagnarnas Royal- och Imperialserie. Det är energisnålt och ger stabil kylning och djupfrysning också vid extrema omgivningstemperaturer. Även den har en dubbelhängd dörr som kan öppnas från två håll.

–2021 presenterar vi dessutom en helt ny spis i våra Royal-husvagnar. De utrustas med en fyrlågig spis från Thetford som har 230 volts varmluftsugn för jämnare och effektivare värme, vilket kommer att uppskattas av våra matlagningsintresserade användare, säger Patrik Trofast.

Classics vagnsortiment utökas med 600 GLE B2 (långbäddar). Classic 600 TDL E2 (långbäddar och vagnsbrett hygienutrymme) samt 600 XL (fransk säng). Vad trion har gemensamt är en stor och bekväm U-soffa. Ett design- och komfortpaket finns som tillval i Classic samt även mikrovågsugn, gasolugn, cykelhållare, aircondition och överskåpsbädd.

Vidare har många modeller fått större fönster (700 till 1 000 millimeter där det är möjligt) och hygienutrymmet uppdaterats i husvagns- och husbilsmodellerna som har längsgående badrumslösningar (TDL) i den bakre bodelen. De har fått en ny rymlig duschkabin samt en fondvägg som matchar den nya
inredningen. 

Imperial har fått ny, unik zonvärme medan Royal 630 GLE, TDL går att få som tandemaxlad. 

–Det finns flera smarta lösningar som underlättar det dagliga husvagnslivet, exempelvis router som standard, trådlös laddningsplatta för mobiltelefonen (Royal, Crown och Imperial) samt läslampa med USB i sockeln, berättar Patrik Trofast.


 

HOBBY

Det stora hygienutrymmet som finns i de halvintegrerade modellerna.


HUSBIL
: Alkovmodeller har i och med en föryngringsprocess inom husbilscampande blivit en innegrej igen – och det har Hobby anammat med tre spännande varianter.

Alkovfordonen i trion är baserade på ett chassi från Citroën med en bredd på 233 centimeter och de har högt till tak interiört (205 centimeter). De är alla 3,5-tonshusbilar med fyra bältade platser, isolerad och uppvärmd spillvattentank, GRP-golv och XPS-isolering samt har en ny 133-liters kyl med AES-funktion (väljer automatiskt om den ska drivas med el eller gasol).

Modellerna heter A 60 GF (tvärställd dubbelsäng längst bak), A 65 KM (barnkammarvariant) och A 70 GFM (tvärställd, avsmalnande dubbelsäng bak och stor dinett). Halvintegrerade instegsserien Optima OnTour växer till 2021 i och med att T70 E (långbäddar) och T70 F (fransk säng) tillkommer.

Båda husbilarna mäter 699/233 centimeter (längd/bredd) och har en modern inredning. Duon har ett fordonsbrett hygienutrymme bak och vinkelkök samt i övrigt samma nyheter som alkovmodellerna.

Barnkammarvarianten A 65 KM

MCLOUIS

McLouis satsar 2021 på en ny interiör färgsättning samt på den prispressade Mc4 200-serien.


HUSBIL
: Italienska McLouis gör en stor satsning på en så kallad instegsserie till 2021 – Mc4 200. Enligt rykten kommer den svenska prislappen ligga på 649 000 kronor.

Tanken är den att 200-serien ska konkurrera med varumärken som exempelvis Carado, Sunlight, Itineo och Rimor i kampen om marknadsandelar för att locka till sig den nya generationen husbilscampare. Och samtidigt lockar den svenska generalimportören, Autohallen, med att deras digra utrustningspaket All Inclusive ingår i den högintressanta instegsserien.

Den halvintegrerade instegsserien kommer att ha samma interiör som sina mer påkostade syskonmodeller, fast med annan färg på strajpningen och en XL-dörr utan fönster.

De består av fem olika planlösningar: 213 (599 cm med tvärställd dubbelsäng), 237 (636 cm endast taksäng), 239 (649 cm med långbäddar), medan 273 och 281 är 7,5-metersfordon med långbäddar respektive queenbed. Interiört har de många likheter med 300-serien fast med några få undantag som exempelvis inget bord med 360-funktion. Även alkovserien Glamys lanseras som 200-modeller. 

300-serien har fått en ny färgsättning interiört. Den har en betydligt mer markant kontrast där vitt och högblankt kombineras med kromade beslag och mörka träfaner på möbelmoduler, samt ett betydligt mörkare golv än vad vi har sett tidigare. Serien kommer nu att ha två brännare, jämfört med tidigare tre.

En ny planlösning lanseras också. Den heter 21 (699 cm) och har en taksäng ovanför sittgruppen som fast sängplats. Längst bak finns garderob- och garageutrymme. Separata hygienutrymmen och stor kyl finns också. Bland övriga detaljuppdateringar noteras XL-dörr, 24-tums tv, 150 centimeter bred queenbed, face-to-face och fler tillval.KARMANN

Utsidan på Karmann Davis.

HUSBIL: Tillbyggnaden pop-up-tak tycks bli årets fluga inom plåtisindustrin. Nu sällar sig även Karmann till skaran som erbjuder sina kunder ett extra bäddutrymme.

Det är i serien Davis, och alla dess modeller, som man kan välja till pop-up-tak med en 180 x 120 centimeter stor bädd. Då får de tilläggsnamnet View. I övrigt är Davis 630 ny. Den är 636 centimeter lång och är utrustad med nedfällbar taksäng bak, stora packutrymmen samt ett garage som är gjort för att få plats med antingen cykel eller mc.  När det gäller serien Dexter är 570 en spännande nyhet. Den är byggd på en Ford Transit med fyrhjulsdrift. Husbilen mäter 598 centimeter och har långbäddar, bra packutrymmen och hygien-avdelning med dusch.

 Sedan tidigare finns en annan fyrhjulsdriven Dexter som heter 560 med tvärställd dubbelsäng. Samtliga Dexter kommer att ha en 4KW dieselvärmare som standard. Modellerna 555 och 595 får en ny dinett. 580, 581 och 625 blir utrustade med 140-literskyl och nio centimeter bredare passage mellan säng och övrig bodel. Bland tillval noteras ny elektrisk nedfällbar säng samt klädseln Asti (fuskskinn med ingraverad logotype).

Insidan på Karmann Davis.

DETHLEFFS

Camper 730 FKR med bland annat en centralt placerad våningssäng och stor U-sittgrupp

HUSVAGN: Det blåser friska vindar inom familjehusvagnsindustrin. I varje fall hos Dethleffs i allmänhet och i den klassiska serien Camper (producerades första gången 1952) i synnerhet.

Ny interiör design, praktiska förbättringar, ett dussin planlösningar, varav åtta är barnkammaranpassade med våningssängar. Det som är slående för det nya designspråket är formen på överskåpen.

Vidare går möbelinredningen i en ljus och varm träton medan överskåpen har fått en ljusgrå dekor. Det finns tre nya, matchande textilier i blått, grått och antracitgrått. Där det är tekniskt möjligt har man gjort lastluckorna bredare utvändigt.

I flertalet planlösningar kan den nedre våningssängen fällas upp och användas som packutrymme. Den populära barnlampan Didi är numera utrustat med USB-uttag.

De åtta barnkammarvagnarna är 500 QSK (tvärställd dubbelsäng fram, tvärställd våningssäng bak), 530 FSK (fransk säng fram, tvärställd våningssäng bak), 540 QMK (tvärställd dubbelsäng fram, längsgående våningssäng bak), 550 ESK (långbäddar fram, tvärställd våningssäng bak), 560 FMK (fransk säng fram, tvärställd våningssäng bak), 650 FMK (fransk säng fram, längsgående våningssäng bak), 730 FKR (fransk säng fram, centralt placerad våningssäng) och 740 RFK (centralt placerad dubbelsäng och längsgående våningssäng bak).

Syskonet 560 FMK från utsidan.


HOBBY

Den nya exteriöra dekoren för Hobbyvagnarna samt interiören på nya modellen 620 CL Excellent.


HUSVAGN
: Med 59 planlösningar, fördelade på sex olika serier har Hobby ett extremt brett sortiment av modeller som passar allt från så kallade ensamseglare till stora barnfamiljer. 2021 års program innehåller dessutom flera spännande nyheter. 

När det gäller detaljuppdateringar har 2021-modellerna utrustats med nya komponenter, som hörnbelysning, spis från Thetford, större lastlucka, drag och handdukskrokar. Även klädslar, träslag och färgsättningar är nytt på Excellent- och Prestigevagnarna. I den förstnämnda serien heter den nya klädseln Stilo (grå) medan Taiga (gråspräcklig, med vit bakgrund) är ny för Prestige. Samtliga serier (med undantag för Premium) har fått ett nytt exteriört utseende där de gråa dekorfälten på långsidorna har ny formgivning som ger ett fräscht och modernt intryck.  

Tittar vi till modellprogrammet tillkommer det tre nya planlösningar: 460 SL Excellent, 620 CL Excellent och 650 UFf Prestige. Den förstnämnda har enkelbäddar samt kök och ett rymligt hygienutrymme allra längst bak. 620 har en stor C-formad sittgrupp och ett stort kök och den nya Prestigevagnen en U-sittgrupp, en bred fristående dubbelsäng och separata hygienutrymmen. 

Till sist finns även en ny version av styrsystemet Hobby Connect där appen MyHobby är fjärrkontrollen som gör att man med en smartphone, via blåtand, kan styra husvagnens värme, ac och belysning var man än befinner sig.


 

WESTFALIA

Nytt för Columbus 2021 blir eldrivet pop-up-tak med solceller.

HUSBIL: Kompakthusbilsbyggarna Westfalia satsar extra hårt på serien Columbus till 2021 års modellprogram. Serien Columbus består av trion 540 D, 600 D och 601 D, där minstingen står för merparten av försäljningen, i varje fall på den tyska marknaden (61 procent).

Nu blir de uppgraderade med bland annat touchversion för LED-spotlights, nytt överskåpsmaterial (lättare och mer hållbart), bordskena så att sittgruppsbordet även kan användas utomhus samt nya dörrar och lås i våtutrymmena. Men det som kanske drar blickarna till sig allra mest är ett tillval. Trion Columbus kan nämligen utrustas med ett eldrivet pop-up-tak som dessutom är försett med solceller.

Taksängsanordningen är isolerad så att platsen kan användas under flera årstider än bara vår och sommar.  Som tillval går dessa modeller även att få med panoramafönster i hyttavdelningen. Nytt för Columbus 2021 blir eldrivet pop-up-tak med solceller.DETHLEFFS

T7052 DBM från utsidan och T7052 DBL från insidan.


HUSBIL
: 1931 designade grundaren Arist Dethleffs den första husvagnen. 90-årsjubileet kommer att firas med pompa och ståt med bland annat husbilsserien Just 90.

Det handlar om kompakta husbilar med sex olika planlösningar som utgör ett välkomnande insteg i Dethleffs modellfamilj. Den tyska husbils- och husvagnstillverkaren har här inriktat sig på den nya generationens kravspecifikation med en utpräglat ungdomlig och modern interiör, kryddad med hög utrustningsnivå där många tillvalskomponenter är standard, fast till ett lågt pris. 

Om man önskar klara sig utan en nedfällbar taksäng, av antingen pris- eller viktskäl, kan man exempelvis välja tillvalet ombäddningsbar sittgrupp i DBL- och EBL-modellerna. Möbelmodulerna har ljust träfaner, vita förvaringsytor och handtagsfria överskåpsluckor.

 Klädseln är för övrigt grå. Bilens spotlights med LED-ljus har pekfunktion med USB-uttag i såväl sittgruppen som i avdelningen för nattbruk. Modellerna är sjumeterfordonen T6752 DBL (dubbelsäng) och T6812 EB (långbäddar), medan övriga mäter 741 centimeter: T7052 EB och T7052 EBL är försedda med långbäddar, T7052 DBM och T7052 DBL har dubbelsäng.

Det kommer även en extremt limiterad Globetrotter XLI Edition 90. Här är det verkligen först till kvarn som gäller då den endast kommer att tillverkas i 90 exemplar. 

Två planlösningar (dubbelsäng respektive långbäddar), skinnklädsel, specialdekor, 160 hästkrafter, niostegad automatlåda, utomhusdusch, keramisk toalett, elektrisk rullgardin fram och en hel del annat smått och gott utlovas.

 • Topplistan: Sveriges 10 mest sålda husvagnsmärken

  Topplistan: Sveriges 10 mest sålda husvagnsmärken

  Under det gångna året rullade kampen på gällande titeln Sveriges mest sålda husvagnsmärke 2020. I sedvanlig ordning blev det en batalj kring en trio som alla har sitt säte i trakterna kring mässtaden Jönköping – Adria, Kabe och Hobby. Inte helt otippat lyckades det förstnämnda varumärket försvara förstaplatsen från 2019.

  Artikel Anders Wallsten, 2021-04-27 07:44

 • Förtetagshistoria: Stor succé – Bengt i Örkelljunga

  Förtetagshistoria: Stor succé – Bengt i Örkelljunga

  Deras föräldrar åkte tidigt på camping-semestrar och började sälja husvagnar redan 1966. Syskonen Bengt-Åke, Britt-Marie och Christina har sedan förvaltat sina föräldrars livsverk – och ännu en generation har nu kommit med i gänget. Det här är historien om Bengt i Örkelljunga.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2021-04-22 08:52

 • Ställplatser – en het potatis

  Ställplatser – en het potatis

  Syftet med ställplatser har på vissa håll blivit omdiskuterat. Åsikterna går isär kring om både husbilar och husvagnar bör få stå där – eller endast husbilar. Vi har låtit fem aktörer berätta bakgrunden till att endast husbilar får stå på deras ställplatser.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2021-04-21 07:37

 • Historia Fiat Ducato: 40-åringen sitter kvar på tronen

  Historia Fiat Ducato: 40-åringen sitter kvar på tronen

  Varje år byggs det ungefär 100 000 husbilar på Fiat Ducato-chassin. Hur blev Ducato modellen på alla husbilstillverkares läppar – och hur arbetar Fiat för att behålla sin marknadsledande position? Vi tar ett snack med Fiat Professionals husbilsspecialist.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2021-04-20 08:52

 • Bisonfarmen – ställplats med Safari

  Bisonfarmen – ställplats med Safari

  Bisonfarmen i Gate är ställplatsen som erbjuder en annorlunda upplevelse. För vad sägs om en safaritur i bisonhagen eller en stilla kväll med milsvid utsikt över Vättern?

  Artikel Catharina Höglund, 2021-04-16 07:14

 • Historik: Toppola – campa på taket

  Historik: Toppola – campa på taket

  Friare än en husvagn, smidigare än en husbil – med en Toppola kunde du campa på taket till din personbil. 1980-talsprylen är lika populär nu som då och lämnar ingen oberörd.

  Artikel Robert Gustavsson, 2021-04-14 07:14

 • Vintercampa i plåtis – går det?

  Vintercampa i plåtis – går det?

  Fenomenet med att åka husbil under vintern sprider sig som en löpeld genom landet och aldrig förr har vi sett så många husbilar ute på vägarna så här års. Vinterisolerade husbilar är en sak, men hur fungerar det att bo i en plåtis när det blir riktigt kallt ute?

  Artikel Niklas Kämpargård, 2021-04-12 06:09

 • Bra tips för att lindra barnens åksjuka

  Bra tips för att lindra barnens åksjuka

  En del barn drabbas av åksjuka i bilen. Vanligast är det för dem som är mellan två och tio år, men både yngre och äldre kan drabbas. Det finns emellertid en hel del tips att tillgå.

  Artikel Redaktionen, 2021-03-29 07:00

 • Företagshistoria: Autohallen – nöje visar vägen

  Företagshistoria: Autohallen – nöje visar vägen

  På bara några år har Autohallen Husbilar gått från att vara ett tvåmannaföretag till att bli en av Sveriges ledande återförsäljare av husbilar. Hur har den resan sett ut – och vad ligger bakom expansionen? Vi har intervjuat företagets vd, Joakim Norberg.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2021-03-26 07:51

 • Paneler – en solklar investering!

  Paneler – en solklar investering!

  I och med Covid-19 och det ökande semestrandet på hemmaplan, vill allt fler kunna campa i avskildhet. Med en solpanel ökar friheten och möjligheterna att hålla sig på sin egen kant – utan tillgång till elstolpe. Vi tittar närmare på denna solklara investering.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2021-03-23 07:24

 • Ställplats Hälsö: Oslagbar utsikt

  Ställplats Hälsö: Oslagbar utsikt

  En åda glider förbi följd av ett harem av ejderhannar. Vid horisonten syns ömsom Stena-färjorna och ömsom Beda eller kanske Ada, de gula landsvägsfärjorna. Utsikten från ställplatsen på Hälsö är helt fantastisk.

  Artikel Catharina Höglund, 2021-03-19 07:17

 • Tungviktsfighten: Husvagn vs Husbil

  Tungviktsfighten: Husvagn vs Husbil

  "The Thrilla in Manila" beskrivs ofta som 1900-talets boxningsfight. Nu är tiden kommen för 2000-talets tungviktsmöte. I ena ringhörnan står en tvåhjuling med stödben; på motsatta sidan en fyrhjuling med motor. Här pucklar de på varandra i tolv ronder.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2021-03-18 07:49

 • Historik: Brittiska husvagnar

  Historik: Brittiska husvagnar

  På 60- och 70-talet var husvagnar från England överrepresenterade på den svenska marknaden. Idag är det endast Sprite som är kvar. Här sammanfattas historien om några av de märken som funnits. Vissa nådde Sveriges gränser, andra inte.

  Artikel Johan Persson, 2021-03-17 06:27

 • Kontor på hjul i corona-tider

  Kontor på hjul i corona-tider

  Bostaden hade fått en vattenläcka och jobbdatorn fick flyttas runt likt en jagad schackpjäs under renoveringen. Till slut fick Sanna Holm nog och började googla efter husvagnar. Idag har hon världens bästa kontor hemma på tomten – i en ombyggd Adria 330.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2021-03-15 07:35

 • Historia: Så blev Caravan Club störst

  Historia: Så blev Caravan Club störst

  Med över 60 års erfarenhet av campingbranschen är Caravan Club idag Sveriges största organisation för mobil fritid. Men hur tog allt sin början och vad har medlemmarna åstadkommit fram till idag? Vi tar ett snack med vice ordförande Lasse Lindström.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2021-03-12 07:52

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1637 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 605 fristående campingplatser och 707 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 325 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-05

 • Campingkatalogen 2021

 • Husvagn & Camping 2021-04

 • Husvagn & Camping 2021-03

 • Husvagn & Camping 2021-02

 • Husvagn & Camping 2021-01

 • Husvagn & Camping Nr 12 2020

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206