Nysäter Camping: Campa i västerled

Publicerad: 2020-11-18   Uppdaterad: 2023-04-18

Längs Vikingaleden i Värmland finns en populär ställplats. Lugnt, vackert och billigt blir omdömet om denna övernattningsplats, som dessutom är för både husvagnar och husbilar.

Nysäter Camping: Campa i västerled
I ett gammalt magasin fann vi den service vi behövde.

Läge – 3

Mellan Arvika och Säffle i Värmland går en vattenled som består av Glafsfjorden, Byälven och Säffle kanal. Leden har fått namnet Vikingaleden. Nysäter ligger ungefär på mitten av leden och här vid Byälven har kommunen ordnat en trevlig ställplats. Rakt över vägen ligger Värmlands Vikingacenter som berättar om fynd från trakten. Det är 500 meter till en Ica-butik.

Service/standard – 3

Ett tydligt anslag ger information om att du kan betala med swish på Vikingacentret eller personligen när personal gör besök på kvällen. Det är välvårdat med trevliga blomsterarrangemang i stora krukor. I en gammal magasinsbyggnad finns ett kök med matplatser, en vanlig toalett och en handikapptoalett samt en dusch. Ingen hög standard men rent och fräscht. Utanför huset hänger en slang för dricksvatten och där står också soptunnor. Plats för tömning av latrin och fasta tankar.

Nysäter Camping: Campa i västerled
Full fart vid boulebanorna.

Uppställning – 3

Det finns möjlighet för 20 ekipage att få el. Området är hyfsat plant och har gott om grönytor. De allra flesta kan njuta av bilden med gästande båtar ute på Byfjorden.

Allmänt – 4

Att hitta ett bra övernattningsställe för 140 kronor tycker nog de flesta är trevligt. Så lägg Nysäter på minnet, för här finns verkligen en sådan plats. Vikingacentret rakt över vägen lockar många besökare. Själva hade vi passat på att göra ett besök i linneväveriet i Klässbol cirka tre mil norrut. Bara 200 meter från ställplatsen ligger den gamla marknadsplatsen från mitten av 1800-talet, en fantastisk raritet som fortfarande används några gånger per år.

Det är perfekta boulebanor vid ställplatsen och även tennisbanor. Minigolfen hade däremot tagit sitt sista andetag. Välvårdat och trivsamt blir slutomdömet.

Nysäter Camping: Campa i västerled
Rulla till toppen