Ställplats Ventlinge: Lugn och ro på Öland

Publicerad: 2020-12-15   Uppdaterad: 2023-04-18

Finns det något så trevligt som att fara runt på Öland, där väderkvarnar, konsthantverkare och mysiga trädgårdar byter av varandra. Men man måste hitta en bra övernattningsplats också, ställplatsen i Ventlinge är ett bra alternativ.

Läge – 3

På södra Öland cirka en mil norr om Ottenby ligger den lilla byn Ventlinge och mitt emot kyrkan hittar du ställplatsen. 

Nästa by är Grönhögen 1,5–2 kilometer bort. Där finns det en livsmedelsbutik. På vägen till Grönhögen passerar du Grönhögen Golf Links Country Club som inbjuder till golf på sin 18-hålsbana, 500 kronor i greenfee närhelst du spelar. 

Cykelbanor åt två håll. Storslagen utsikt över odlingslandskapet som mynnar ut i Kalmarsund.

Service/standard – 4

När du kommer in på ställplatsen finns en tavla med tydliga riktlinjer hur du anmäler dig och betalar. Swish är ett betalningssätt. 

I avgiften ingår tillträde till ett badrum med dusch och en separat toalett. Kakel och klinkers och fräscht. Badrummet är tillgängligt även för en handikappad. 

Vill du diska finns en diskplats utomhus under tak. 

Möjlighet att tömma latrin och fasta tankar samt vattenpost. Fri wifi.

Uppställning – 3

Ställplatsen består av en jättegräsmatta med väl utmärkta platser. Av de 25 som finns har 15 tillgång till el. Husvagnar såväl som husbilar är välkomna. Runt området går en vacker stenmur. Fin miljö och plant.

Allmänt – 4

Vi är inga golfspelare så för oss blir Ventlinge endast en utmärkt övernattningsplats. Men det kvittar var man är på Öland, det finns alltid massor av sevärdheter i närheten.

I Ventlinge befinner du dig också nära en intressant fågellokal vid havet nedanför ställplatsen och så har du Ottenby Fågelstation på cykelavstånd. Mest uppskattade vi lugnet och det fina gröna gräset helt fritt från skräp.

Ställplats Ventlinge: Lugn och ro på Öland
Rulla till toppen