Ställplats Vänersborg Marina – hjärtat av lilla Paris

Publicerad: 2021-01-22   Uppdaterad: 2023-04-18

Gästhamnen ligger mitt i Vänersborgs centrum och här finns en utmärkt bra parkering för fritidsfordon. Fina promenader och badvikar såväl som affärer och sevärdheter finns på gångavstånd.

Läge – 5

Den gamla residensstaden Vänersborg ligger sällsynt vackert belägen på en udde i Vänern.

Ställplatsen vid Gästhamnen är belägen centralt med järnvägsstationen som närmaste granne. Det är inte många steg till Vattenpalatset som är ett stort äventyrsbad. Cirka 300 meter är det till Ica Kvantum som öppnar klockan 7. Men framför finns det fina strandpromenader i två riktningar.

Ställplats Vänersborg Marina – hjärtat av lilla Paris
I hamnkontoret finns reception, marinbutik och sanitär service.

Service/standard – 3

Du checkar in och betalar på hamnkontoret och här finns också en marinbutik med tillbehör för båtar, ett utbud som ofta även passar mobila gäster. I samma byggnad ligger toaletter, duschar, skötrum och handikapptoalett (ej dusch). Du har tillgång till vatten, soptunnor och plats att tömma din kemtoalett. Rent och snyggt i servicehuset.

Uppställning – 3

Du parkerar på en stor asfaltplan bakom hamnkontoret. 

Det finns tillgång till el för ett femtontal ekipage. Både husvagnar och husbilar är välkomna. Någon fin utsikt är det inte på själva parkeringen, men går du runt hamnkontoret är du genast vid vattnet.

Allmänt – 4

Vänersborg är en fin gammal stad med anor från 1600-talet, dock ödelade en brand i början av 1800-talet mycket av den gamla bebyggelsen. Staden är känd under namnet Lilla Paris och var besjungen av skalden Birger Sjöberg som levde här.

Skräckleparken som omger centrum i norr är något man inte ska missa. Du vandrar utmed Vänern och är det sommar finns flera badvikar att tillgå liksom Länsmuseum och konst-
hall. Staden är ett trevligt stopp om du reser runt Vänern.

Ställplats Vänersborg Marina – hjärtat av lilla Paris
Rulla till toppen