Ställplats Stora Rör: Obetalbar solnedgång

Publicerad: 2021-02-22   Uppdaterad: 2023-04-18

Gästhamnen i Stora Rör på Öland är inte speciellt stor och det är inte ställplatsen heller. Men har du tur att få plats en vacker sommardag är lyckan gjord.

Läge – 5

När du kommer över till Öland, ta av mot Borgholm och efter cirka 1,5 mil ser du avtagsvägen mot Stora Rör. Två kilometer senare kommer du till gästhamnen.

Här är idyllen total, bakom syrenhäckar skymtar röda stugor och i hamnområdet har du utsikt bort mot Ölandsbron och ut över sundet. På sommaren finns här café/stenugnsbageri, butik med närproducerat mathantverk, restaurang och badmöjligheter.

Ställplats Stora Rör: Obetalbar solnedgång
Bredvid ställplatsen ligger ett trevligt café och stenugnsbageri.

Service / standard – 5

Ställplatsen ligger bakom en lång röd träbyggnad och det är i detta hus som bageriet och servicen för båt- och husbilsgäster finns. Rikligt med toaletter, duschar, bastu, tvättstuga och ett modernt kök blev klart i somras. 

Här finns också vattenpost och soptunna. I väntan på ett bättre arrangemang är det tillåtet att tömma kemtoaletter i det gamla toaletthuset vid stranden. Ett anslag finns uppsatt som talar om vilket swishnummer du använder för att betala. Varje kväll kommer även hamnvärden till platsen.

Ställplats Stora Rör: Obetalbar solnedgång
Fin utsikt över Kalmarsund.

Uppställning – 3

Husbilarna står i två rader och det är el kopplad till alla åtta platser. Det är inte helt plant utan klossar behövs, men utsikten är inte att klaga på. 

Stora gräsytor finns runt omkring att ha campingmöbler på. Ute på bryggan är det även rastmöbler för hamngästerna.

Allmänt – 4

När det är sommar och full fart är detta en mycket trevlig plats att komma till. Stenugnsbageriet med café verkar vara riktigt populärt och på uteserveringen sitter fullt av folk på de gammaldags vita trädgårdsmöblerna. 

Även på kvällen ser vi gäster nalkas Mormors Restaurang en liten bit bort. På kvällen får vi uppleva den kända solnedgången över Kalmarsund. Detta är verkligen en optimal övernattningsplats, men endast för husbilar.

Ställplats Stora Rör: Obetalbar solnedgång
Rulla till toppen