Ställplats Hälsö: Oslagbar utsikt

Publicerad: 2021-03-19   Uppdaterad: 2023-04-18

En åda glider förbi följd av ett harem av ejderhannar. Vid horisonten syns ömsom Stena-färjorna och ömsom Beda eller kanske Ada, de gula landsvägsfärjorna. Utsikten från ställplatsen på Hälsö är helt fantastisk.

Läge – 4

Göteborgs norra skärgård har lovprisats mer än en gång i campingpressen. Här finns inga campingplatser men rikligt med ställplatser, där alla typer av fritidsfordon är välkomna. Hälsö är den första ön som ligger cirka en halvmil till höger när du kommer till färjeläget vid Öckerö Hamn. Totalt finns här ett tiotal ställplatser och lika många öar, och alla tillhör Öckerö kommun.

Utsikten är den här platsens största förtjänst.

Service/standard – 4

När du farit över bron till Hälsö ser du strax småbåts- och gästhamnen samt marinan på höger sida. Du betalar avgiften i en automat vid hamnkontoret. Då får du också koden till toaletter och duschar i huset mitt emot. Den sanitära anläggningen är ny och fin med kakel och klinkers och fria duschar. Färskvatten och soptunna.

Diskplatsen utomhus är nog mer lämpad som fiskrensningsplats än för disk med endast kallt vatten. Tömningsplatser för såväl avfallsvatten som kemtoaletter. Det finns även två toaletter ute på udden där campingfordonen parkerar.

Ställplats Hälsö: Oslagbar utsikt
Hälsö erbjuder även ett rikt fågelliv.

Uppställning – 3

Från hamnkontoret och den nyaste servicebyggnaden är det cirka 250 meter ut till udden där man får parkera. Här gäller det att dra åt handbromsen, för väl på plats har du havet bara någon meter framför dig. Du står på en stor grusplan och som vid alla marinor är finishen blandad. Men platsen har sin charm och som sagts, utsikten över havet, klipporna och båtlivet gör allt.

El finns för 25 gäster men det är bara på sommaren som det kan ges plats till så många.

Allmänt – 3

På sommaren, samt under veckosluten före och efter, är det öppet i Hälsö Café som också har en liten butik och erbjuder minigolf på nio banor. Rakt ovanför småbåtshamnen ligger det ett helt ljuvligt skärgårdssamhälle där vita trävillor trängs på klipporna.

Om du följer bygatan och sedan stigen utmed havet kommer du automatiskt på den trevliga promenadslingan på cirka fyra kilometer som är en av behållningarna med att stå på Hälsö ställplats.

Ställplats Hälsö: Oslagbar utsikt
Rulla till toppen