Hörviks Marina: Vid en liten fiskehamn

Publicerad: 2021-05-14   Uppdaterad: 2023-04-18

I det lilla fiskeläget Hörvik erbjuds husbilsturister fina möjligheter att övernatta vid havet. På sommaren förgyllt med bad och trevliga restauranger.

Läge – 4

Hörvik tillhör Sölvesborgs kommun och ligger längst ut på Listerlandet. Här vid Pukaviksbukten erbjuder marinan plats för ett trettiotal husbilar på några olika ställen längs gästhamnen. Det finns två restauranger och busshållplats med avgångar till Sölvesborg varje timme. Vi noterar även bra
möjligheter till bad och fiske.

Service/standard – 2

Vid den första delen av ställplatsen som du kommer till finns två familjebadrum med fri dusch. Dessa är också handikappanpassade. Vid hamnkontoret en liten bit bort har du ytterligare en toalett och dusch. Tömningsplats för husbilar finns, likaså soptunna och vatten. Trist emellertid att börja säsongen med ett smutsigt duschdraperi och en ofräsch duschskrapa. Du betalar och anmäler dig i Restaurang Kajutan eller så väntar du tills någon kommer på sin dagliga kvällsrunda.

Hörviks Marina: Vid en liten fiskehamn

Uppställning – 4

Det flesta platserna är på grus, alla har havsutsikt och det är plant och väl markerat. El finns men inte på alla positioner. 

Allmänt – 4

Hörvik är ett litet rofyllt samhälle som lever upp på sommaren. Restaurang Kajutan är öppen hela året och Fiskerian har öppet på helgerna under vår och höst och dagligen från midsommar. De båda ligger vid ställplatsen och vi hör från andra gäster att Fiskerian har ett särskilt gott rykte för sina prisvärda fiskrätter.

Vid gästhamnen finns en trappa för den som vill ta ett dopp och går du ett par hundra meter väntar en härlig sandstrand.

Hörviks Marina: Vid en liten fiskehamn
Rulla till toppen