Ställplats Bengtsfors: Nära kanalen

Publicerad: 2021-06-08   Uppdaterad: 2023-04-18

Dalsland är kanoternas och sjöarnas landskap. Bengtsfors är en av dess populära turistorter. Nära centrum finns en ställplats för både husvagnar och husbilar.

Läge – 3

Bengtsfors ligger tre mil väster om Åmål och om du kommer från Åmål är ställplatsen på vänster sida, en kilometer före centrum, eller strax efter att du passerat skylten till Halmens Hus. Det är gångbana längs Dalslands kanal in till centrum. Bredvid ställplatsen ligger båtbryggan för turbåtar på kanalen.

Service/standard – 3

Det ligger en bensinmack och en bilverkstad i anslutning till platsen och det är i verkstaden som du träffar den ansvariga för ställplatsen. Det finns också ett anslag med swish som du kan välja att betala med. Vid vattnet är det en handikapp-toalett som är öppen dygnet runt. Som gäst får du en kod till serviceavdelningen som är en trappa upp i verkstadshuset. 

Där finns toaletter, duschar, tvättmaskin och ett kök med sittgrupp. Enkelt men funktionellt. Övrig service är vatten, soptunnor och latrintömning.

Ställplats Bengtsfors: Nära kanalen
Köket på andra våningen är till för camparna.

Uppställning – 4

Parkeringen är plant asfalterad och man har tillgång till el. 

Utsikten mot Dalslands kanal är trevlig men åt andra hållet är det inte lika mysigt. Vid båtbryggan finns grönområde och även möbler som kan användas.

Allmänt – 3

Det finns goda möjligheter att promenera eller cykla utmed vattnet och det är inte långt att gå till närmaste kanotcentral. Halmens Hus och Gammelgården ligger cirka 1 km från platsen.

Bengtsfors är inte så stort men du har ändå flera restauranger att välja på. Själva ställplatsen är kanske lite kal men har ett alldeles utmärkt övernattningsläge vid ett besök på orten.

Ställplats Bengtsfors: Nära kanalen
Rulla till toppen