Ställplats Huskvarna – vid kristallklart vatten

Publicerad: 2021-07-06   Uppdaterad: 2023-04-18

Ett perfekt stopp för resenärer längs E4:an och ett utmärkt ställe att stanna på om det är badväder. Bara några steg från ställplatsen väntar en sandstrand och Vätterns kristallklara vatten.

Läge – 4

Mellan Jönköping och Huskvarna löper en asfalterad cykelbana längs Vätterstranden. Det är utmed denna led och bredvid en fantastiskt fin badplats som ställplatsen ligger. Med cykel är du på Elmiamässan eller i Huskvarna centrum på några minuter.  Någon skyltning fanns inte till platsen, men den ligger på Alviksvägen strax väster om småbåtshamnnen i Huskvarna.

Service/standard – 2

På ett anslag vid betalautomaten kan du välja mellan olika betalsätt, med kort eller mobiltelefon. Platsen iordningställdes i fjol och fick då en mobil toalettbyggnad men planen är ett servicehus till i år. Vid vårt besök fanns toaletter och en jättestor handikapptoalett i den flyttbara anläggningen. En fin serviceplats där man kan tömma fasta tankar och fylla på vatten är förstås permanent samt gratis att använda även för dem som inte övernattar. 

Uppställning – 5

Husbilsområdet är riktigt fint gjort med tolv välmarkerade, asfalterade och plana platser. Alla har tillgång till el. Fordonen står med fronten mot Vättern och utsikten är vacker.

Allmänt – 4

Det här är en jättebra plats att känna till om man reser längs E4 i krokarna kring Jönköping och behöver stanna för natten. Att man lagt ställplatsen vid en badplats är förstås ett plus. Långgrunt med sand och rent, klart vatten. 50 meter till en lekplats för mindre barn. Platsen är bara tänkt för husbilar. 

Ställplats Huskvarna – vid kristallklart vatten
Rulla till toppen