Bjurbäckens slussar: Idylliskt vid Bergslagskanalen

Publicerad: 2021-07-12   Uppdaterad: 2023-04-18

I en glänta i skogen kan husbilarna stå på rad och vi fordonsägare kan blicka ut mot de anrika slussarna vid Bjurbäcken. Helt klart ett populärt övernattningsställe på sommaren.

Läge – 3

Mellan Filipstad och Kristinehamn ligger Bjurbäcken där de snart 200 år gamla slussarna än idag tar båtar genom Bergslagskanalen. Numera handlar det bara om små fritidsbåtar. Vid slussarna ligger också ett trevligt café som är öppet dagligen juni–augusti. Flera vandringsleder passerar förbi men du kan också gå på kanalbanken.

Service/standard – 3

Två toaletter varav en handikappanpassad ingår i servicen för ställplatsgästerna. Rent och fräscht. Det finns också tillgång till vatten och soptunna. Caféet är öppet 11–18 dagligen juni–augusti. Räkmackorna har ett gott rykte. Hyran betalas med swish till numret på uppsatt anslag.

Uppställning – 3

De har gjord i ordning åtta platser där du som gäst har tillgång till el. Välmarkerade och lättillgängliga finner du dem vid skogskanten. Det handlar inte om så stora platser och någon är lite sluttande. Både husvagnar och husbilar är välkomna.

Allmänt – 3

Det är en riktigt mysig och naturskön plats att komma till. På hösten säkert en bra bas för svamp- och bärplockning. På sommaren är det gammaldags caféet populärt och då kan man även ta sig ett dopp från bryggan. Gott om promenadmöjligheter.

Bjurbäckens slussar: Idylliskt vid Bergslagskanalen
Rulla till toppen