Ställplats Göta Holme: Perfekt invid älven

Publicerad: 2021-08-13   Uppdaterad: 2023-04-18

Göta Holme är bara för husbilar, men det är en alldeles utmärkt ställplats att övernatta på när man far längs Inlandsvägen.

Läge – 4

Mitt emellan Mariestad och Kristinehamn ligger Gullspång. Tar man av från väg 26 ser man ganska snart ställplatsskylten som tar besökarna till Gullspångsälven. Man har inte mer än 100 meter till en Ica-butik och fem minuters promenad till den gamla järnvägsstationen som hyr ut dressiner (se separat artikel).

Ställplats Göta Holme: Perfekt invid älven
Ett rart litet hus för latrintömning.

Service/standard – 4

Det finns stora anslag om hur man betalar, och det är sms-parkering eller swish som gäller. I ett mobilt toaletthus finns fyra badrum med dusch och toalett i varje. Vi noterar ytterligare två toaletter i ett litet rött hus. Tömningsplats för såväl latrin som fasta tankar finns, likaså tillgång till färskvatten och soptunnor.

Uppställning – 2

En del platser är markerade och dessutom finns det även en omarkerad yta där det också går att stå. Ingen tillgång till el. Det är gott om utrymmen att ställa sina campingmöbler på bredvid husbilen.

Allmänt – 3

Detta anser vi vara ett bra övernattningsställe när man är på resande fot. Nära till affär och ett bra servicehus. Har man barn med på resan uppskattar de säkert linbanan eller fotbollsplanen. För husbilsgäster som vill testa den kända dressinbanan, är förstås detta ett bra ställe att bo på. Promenadstig längs älven finns också.

Ställplats Göta Holme: Perfekt invid älven
Rulla till toppen