Alfred Tabbert föddes 1908 och han byggde sin första husvagn 1937.
Det var dock först 1953 som historien om Tabbert verkligen började då Alfred Tabbert Karosseriewerk etablerades i Bad Kissingen. 1960 gjorde märket entré i Skandinavien. Bruce & Co AB i Helsingborg stod för den svenska importen då 22 Tabbertvagnar registrerades i Sverige.
Två år senare introducerades den så kallade ”Tabbert-näsan”, som innebar att taket stack ut från fram- och bakvägg för att skapa en luftspalt som gjorde att taket kunde andas.
1976 byggdes deras husvagn nummer 100 000 och jubileumsexemplaret skänktes till Röda Korset i Berlin. Kort därefter kom företagets första husbilar, Imperator 600 baserad på VW LT och Condor 600 som byggdes på Mercedes 307D.
Samtidigt blev produktionen av husvagnar mindre lönsam och behovet av rationalisering var stort. Av de totalt fem anläggningar som fanns behöll de endast den i Mottgers. Flera arbetstillfällen försvann, folk sades upp och samtidigt avslutades husbilstillverkningen. Istället valde medarbetaren Franz Stöhling att starta FFB Motorcaravan GmbH tillsammans med 20 anställda.
1986 köpte Tabbert upp konkursboet från konkurrenten Wilk och husbilsproducenten FFB som också gått i konkurs. Produktionen låg på cirka 4 000 vagnar om året, en minskning jämfört med 70-talet då man toppade med 20 000 enheter. Men vagnarna sålde bra och under det tidiga 90-talet nyanställdes flera i produktionen för att möta efterfrågan.
Under tidigt 2000-tal presenterades serierna Da Vinci och Vivaldi med en mer diskret framtoning. Kort därefter lades de klassiska serierna Comtesse och Baronesse ned. Tiden med konservativ design var nu över.
Än idag är Tabbert en symbol för kompromisslös kvalitet och mottot ”det bästa eller inget” placerar dem som husvagnarnas Mercedes.
I Sverige har Tabbert dessvärre förblivit ett udda inslag men nere på kontinenten är de desto vanligare att skåda.