Ställplats Skanörs hamn: Lyx vid Skånes Riviera

Publicerad: 2021-10-20   Uppdaterad: 2023-04-18

Hela miljön runt ställplatsen i Skanörs Hamn andas lyx och flärd. Alltifrån sanddynerna och stranden till fiskbutikerna och restaurangerna som känns som något extra.

Ställplats Skanörs hamn: Lyx vid Skånes Riviera
Skanörs ställplats har ett fantastiskt läge vid havet.

Läge – 5

I Skanörs Hamn finns en jättestor bilparkering och i kanten av denna har man avsatt ett område för övernattning med husbil. 

Du har kanske 50 meter till stranden och ett fantastiskt havsbad. Går du några steg mot båthamnen väntar en rad av restauranger, glassbarer och caféer. Och här fortsätter stranden mot Falsterbo med ljuvliga sanddynor att solbada vid.

Service / standard – 4

Servicehuset delas med båtgästerna. Det är mycket fräscht med kakel och klinkers och innehåller duschar och toaletter. På vägen till servicehuset finns även en länga med allmänna toaletter av hög klass. Här finns dessutom handikapptoalett. Man har latrintömningsplats och utrymme att tömma fast tank på. 

Avfallsstation med komplett sortering i slutna behållare finns. Betalautomaten belägen bredvid hamnkontoret.

Ställplats Skanörs hamn: Lyx vid Skånes Riviera
Restaurangerna ligger på rad i Skanörs Hamn.

Uppställning – 3

Parkeringen i sig själv är ganska själlös. Du står på en grusplan och det är vad du får hålla till godo med om du vill ta campingmöblerna. Alla tio platserna har tillgång till el med 10 ampers säkring. Vattenpost vid ställplatsen.

Allmänt – 5

Kommer man en vacker sommardag kan man inte bli annat än förälskad i den här platsen. Det sjuder av liv och utbudet av restauranger är imponerande. Vi såg tre olika ställen att handla fisk på. Vill man basta kan man besöka det nya kallbadhuset precis intill.

Stranden bredvid ställplatsen för tankarna till Karibien. Och utsikten över havet och bron till Danmark är imponerande.

Ställplats Skanörs hamn: Lyx vid Skånes Riviera
Rulla till toppen