Ställplats Kvarkenfisk: Drömplats för fiskälskare

Publicerad: 2021-12-16   Uppdaterad: 2023-04-18

I en liten fiskehamn i skärgården utanför Umeå har företaget Kvarkenfisk anlagt en ställplats som låter tala om sig och det med all rätt.

Läge – 4

I Umeå tar du av från E4:an mot Täfteå. Sedan följer du vägen rakt ut mot skärgården tills vägen helt enkelt tar slut (cirka två mil) och då är du framme vid ställplatsen. Utanför platsen bildar Bottenhavet Västra Kvarken som omger anläggningen på alla sidor. Ställplatsen drivs av Kvarkenfisk och du bor granne med en fin fiskrestaurang.

Service/standard – 5

Serviceanläggningen ligger i samma hus som fiskrestaurangen och är av högsta klass. Duschar och toaletter samt separat handikapptoalett med dusch. Köket är supermodernt och här finns allt från diskplats till spishällar och diskmaskin. Dessutom tvättstuga och hjärtstartare, liksom servicestation för husbilar.

Ställplats Kvarkenfisk: Drömplats för fiskälskare

Uppställning – 3

Rovögerns Fiskehamn är namnet på platsen och hit är både husvagnar och husbilar välkomna. Alla står på plant grus och har tillgång till el. Omgivningen består av skog på en sida och hav på övriga tre. Några direkta gräsytor att sätta campingmöbler på finns inte.

Allmänt – 4

Det är nog inte många sommarkvällar som det inte är fullt på den här ställplatsen och det är lätt att förstå. Havet som öppnar sig mot oändligheten är en anledning. Bad, skogen full av bär och en restaurang som i flera år blivit omnämnd i White Guide är andra plus i kanten. Dessutom blir man glad över den fina standarden som erbjuds i servicehuset. Man kan också köpa fisk. När vi kommer i mitten av juli är redan fjolårets produktion av surströmming slut. Utanför restaurangen finns två utmärkta boulebanor.

Ställplats Kvarkenfisk: Drömplats för fiskälskare
Rulla till toppen