Persköp – prisad plats vid E4:an

Publicerad: 2022-01-13   Uppdaterad: 2023-04-18

Så tyst att du nästan hör dina andetag och ändå är vi bara några få kilometer från Sveriges puls, E4:an. Det handlar om prisbelönade Perköps ställplats – där både husvagnar och husbilar är välkomna.

Läge – 3

Nedanför en skogsbacke vid en tjärn, bara några kilometer söder om Örkelljunga centrum, ligger denna ganska nya ställplats. En perfekt övernattningsplats för resenärer på E4:an men också ett utmärkt tillfälle att bara stanna till och njuta vid. Kanske sitta i den fina grillkojan och blicka ut över tjärnens svarta vatten? Golfbana finns knappt en mil bort och även en stor husvagns- och husbilsförsäljning med tillbehör.

Service/standard – 4

Här ligger ett litet servicehus som har handikapptoalett med dusch, separat toalett och även en separat dusch. Även om platsen är öppen hela året är den nog att föredra på sommarhalvåret. Man diskar utomhus men det finns varmvatten året om. Det är gott om vattenposter på området, och ställplatsen har latrintömning såväl som tömning av fasta tankar. Källsortering av sopor har man också, liksom en utomhusdusch för hundar. Och du betalar enkelt med kort i en betalautomat.

Uppställning – 5

Persköp är en vackert anlagd ställplats med rejält tilltagna markerade utrymmen. Underlaget är grusat men samtidigt fast, och det finns rikligt med grönytor att sätta ut fritidsmöblerna på. Alla kan se den lilla tjärnen som erbjuder en rundpromenad på 750 meter. Totalt finns 44 platser, alla med tillgång till el.

Allmänt – 3

År 2017 fick Persköp omdömet ”Årets Ställplats” och det var faktiskt säsongen efter att man invigt anläggningen. Orsaken var säkert som framgår av texten, att man gjort fina markarbeten i en vacker natur. Vid vårt besök en kall vårvinterdag var det kanske inte så inbjudande, men det är lätt att tänka sig hur vackert det är här under sommaren.

Persköp – prisad plats vid E4:an
Rulla till toppen