Arvesund – mer än bara ställplats

Publicerad: 2022-02-10   Uppdaterad: 2023-04-18

Storsjön är minst sagt vresig när vi kommer till Arvesund. Ångaren Östersund ligger vid kaj och vi ser hur hon guppar i vågorna. Men när vi installerat oss på ställplatsen får vi trevlig inomhussysselsättning, vi besöker grannen ArveMuseet.

Läge – 4

När ni kör E14 från Östersund i riktning mot Trondheim passerar ni Trångsviken på Storsjöns norra sida. Vid Mattmar tar ni väg 321 söderut. Strax efter är det skyltat till Arvesund åt vänster. Följ bara ställplatsskylten i sex kilometer och när vägen tar slut är ni framme. Utsikten över sjön mot Oviksfjället och Åreskutan i fjärran är fantastisk.

Service/standard – 3

Det ligger ett litet servicehus på området med två toaletter och två duschar samt ett kök. Duscharna är av modell äldre där man lägger kläderna utanför. Servicestation finns för fasta tankar och påfyllning av vatten. Miljöstation för sopor och glas likaså.

Uppställning – 4

Ställplatsen har 32 tomter för husvagnar eller husbilar, alla med el. Området är plant och ser allmänt trevligt ut. Några platser finns också vid ångbåtsbryggan. Alla kan njuta av utsikt över sjön. Under juli–
augusti kan besökarna betala i museet, annars är det swish som gäller.

Allmänt – 4

Trots den rasande vinden och kylan kan vi lätt tänka oss hur fint här är en god sommardag. Utsikten är oslagbar och museet trevligt. Har man tur är det dessutom en dag när ångaren Östersund tar en tur på sjön. Det går en vandringsled utmed vattnet och följer man den kommer ni också till en badplats.

Arvesund – mer än bara ställplats
Rulla till toppen