Oskarshamns gästhamn: Centralt läge i stan

Publicerad: 2022-04-14   Uppdaterad: 2023-04-18

Omgiven av restauranger, butiker, båtliv och till och med padelbanor, ja så är läget om du står på husbilsplatsen mitt i centrala Oskarshamn. En mycket fräsch och ändamålsenlig ställplats.

Läge – 5

För att komma hit behöver du varken koordinater eller krångliga vägbeskrivningar, det räcker med att du kör till hamnen i Oskarshamn – den ligger i centrum. Vid gästhamnen, ett stenkast från färjeterminalen för Gotlandstrafiken, har man gjort plats för ett tjugotal husbilar. Här har du butiker och restauranger, lekplatser, padelbanor, en ljuvlig stadspark och till och med en hälsoslinga (4 km) på bara några minuters gångavstånd.

Service/standard – 4

Servicehuset är bara något år gammalt och håller god standard. Här ryms toaletter, duschar, tvättstuga och framför allt ett lättillgängligt handikappanpassat badrum med dusch och skötbord. Inget kök dock. Sophantering och latrintömning sker på en liten innergård omgiven av ett snyggt plank. Tömning av fasta tankar finns det ingen plats för. 

Avgiften betalar man enkelt i en kortautomat och får på så vis koden till servicehuset.

Uppställning – 4

Hela ställplatsen är stenlagd och plan. Det finns el och det är enkelt att få plats även med riktigt stora husbilar. Men har du rest hit för att sola och grilla är detta knappast ett bra ställe. Visst kan man ta ut sina campingmöbler men det är hårt  underlag och folk i rörelse som gäller.

Allmänt – 5

Har man husbil och tycker om att utforska en svensk småstad är detta en optimal ställplats. Oskarshamn har cirka 18 000 invånare men utbudet av restauranger i områdets närhet verkar motsvara det dubbla. Här står man granne med den så kallade ”Långa Soffan” varifrån man kan sitta och se ut över hamnen och havet. 

Ett besök i det kända Döderhultsmuseet hör till. 

Har man barn eller barnbarn med sig finns det två riktigt välutrustade lekplatser strax intill.

Oskarshamns gästhamn: Centralt läge i stan
Rulla till toppen