Ställplats Påarps gård: Trevligt i trivselbygd

Publicerad: 2022-05-23   Uppdaterad: 2023-04-18

Vi besöker Påarps Gård en tidig vårhelg och trots att grönskan ännu inte infunnit sig är det rikligt med besökande husvagnar och husbilar. Fiske och natursköna promenader är säkert en anledning till ställplatsens popularitet.

Ställplats Påarps gård: Trevligt i trivselbygd
Anders Mårtensson, gårdens ägare, syntes ofta glida runt i sin elbil.

Läge – 3

Vi kom från Borås i norr och körde via Svenljunga i riktning mot Burseryd. Ungefär fyra mil nordväst om Ullared och cirka sju kilometer söder om kyrksamhället Håcksvik finner du Påarps Gård. Platsen ligger i Västergötland men väldigt nära både Halland och Småland.

Trakten är fylld av småsjöar och svamp- och bärrika skogar. Inne på ställplatsen står alla runt en fiskesjö. Samlingsnamnet för omgivningarna i den här delen av Ätradalen är ”Trivselbygden”.

Service/standard – 3

När restaurangen är stängd är receptionen öppen lite sporadiskt men gårdens ägare, Anders Mårtensson, är aldrig långt borta. Du kan också betala enkelt med swish. Under påsk och Valborg är restaurangen öppen men dagligen blir det inte förrän sommarlovet börjar. 

Området är ganska stort men ingen har långt till toalett. Duschar finns däremot bara vid den ena delen, och här hittar vi också utomhusdiskplats med varmvatten samt utslagsback för latrin.

Uppställning – 3

Ett trettiotal ekipage kan få el, och elplintarna är fördelade runt gårdens lilla fiskesjö. Här finns inga numrerade eller markerade platser, du väljer själv. Alla står på gräs och trots höjdskillnader går det alldeles utmärkt att hitta någorlunda plana ställen att stå på. Det är en både fridfull och vacker plats.

Allmänt – 4

Tvåhundra kronor kostar ett fiskekort per dag och då får du dra upp max tre fiskar. Men har du turen att få tre rejäla ädelfiskar har du gjort en god affär. När vi kom från Svenljunga passerade vi massor av småsjöar mot slutet och så är det här också. Strax intill ligger en utmärkt badsjö med en liten sandstrand. Här går fina rösade vandringsleder, en på en halvmil och en med dubbla längden. Här erbjuds fotbollsgolf och naturtipspromenad. Det finns även en liten lekplats. På sommaren är det öppet i restaurangen/caféet och då kan du även köpa glass. En oas att komma till om du kanske varit i Ullared, fyra mil bort.

Ställplats Påarps gård: Trevligt i trivselbygd
Rulla till toppen