Ställplats Nabbelund: Vid vägs ände

Publicerad: 2022-07-26   Uppdaterad: 2023-04-18

Orörd natur och ett oändligt hav möter besökarna vid Nabbelunds Ställplats. Här kan du koppla av totalt befriad från allt som kostar pengar förutom ställplatsavgiften.

Ställplats Nabbelund: Vid vägs ände
En cykeltur eller promenad till Långe Erik är ett måste. Förutom spännande natur väntar också ett rikt fågelliv.

Läge – 3

Följ väg 136 norrut på Öland och du kommer att hamna på dess norra udde. Här vid det gamla färjeläget Grankullavik vänder vägen tillbaka söderut igen. Det var härifrån som det en gång i tiden gick färjor till Gotland. Nu är du också framme vid det som blivit Nabbelunds Ställplats. Vid den finns inget mer än havet och naturen, med undantag för rikligt med cykelvägar.

Service/standard – 3

I servicehuset ryms två duschrum och lika många toaletter samt en handikappanpassad toalett. Utanför huset finns en vattenpost. Vid infarten till platsen kan du tömma latrin. Fasta tankar får man fara till Byxelkroks Hamn för att tömma. På sommaren kan man nyttja en badbrygga. På ett anslag anges ett swishnummer som används vid betalning.

Uppställning – 3

Området har både grus och gräs men inga markerade platser. Du parkerar på eget ansvar. Det finns el till dussinet av de runt tjugo platserna. Njuter du av havsutsikt kan det nog inte bli bättre. Plana platser gäller.

Allmänt – 3

Ställplatsen ligger i Naturreservatet Vargeslätten som i sin tur omges av flera olika reservat. Hamnkapten Anders Eriksson berättar att cykelturer i omgivningen är populärt. Du har bara tre kilometer till den berömda Trollskogen med sina krumma tallar. Lika kort sträcka är det till fyren Långe Erik. Nabbelund är en fin plats att koppla av på, men se till att ha med dig den mat du behöver. I Grankullavik finns i och för sig ett värdshus. Endast husbilar är välkomna.

Ställplats Nabbelund: Vid vägs ände
Rulla till toppen