Ställplats Tiraholm: Plats på en udde

Publicerad: 2022-08-01   Uppdaterad: 2023-04-18

Älskar du att tillaga fisk eller att besöka en genuin fiskrestaurang, lägg då Tiraholm på minnet. Där övernattar du vid sjön Bolmens strand och har både fiskbutik och fiskrestaurang på platsen.

Läge – 4

Sjön Bolmen ligger på gränsen mellan Småland och Halland och på dess västra sida i Hylte kommun finner du Unnaryd, som är Tiraholms närmaste tätort (9 km). En plats som absolut är värd ett besök. Sjöutsikt och fina möjligheter till både bad och fiske.

Service/standard – 2

En fräsch handikappanpassad toalett, vattenpost, el, plats att tömma latrin samt soptunna är den samlade servicen. När fiskaffären är öppen kan du betala avgiften där men det finns också anslag om swish om du kommer på annan tid. Förutom fiskbutiken har man en fin restaurang med ett stort utbud av fiskanrättningar och ett glasscafé.

Uppställning – 3

Här parkerar du på gräsbevuxen natur ett stenkast från sjön. Priset är detsamma med eller utan el och det handlar om ”först till kvarn”. Åtta ekipage kan få el, men det är plats för ett tjugotal fordon – såväl husvagnar som husbilar. Utsikten över sjön gäller emellertid för alla.

Allmänt – 4

På Tiraholms gård, på en udde i sjön Bolmen, har man odlat fisk sedan 1980-talet. I fiskbutiken kan du köpa deras egna produkter – regnbågslax, gös, abborre, ål är några exempel. Här finns också rökt fisk och fiskrätter rakt över disk. Menyn består enbart av fisk och lockar således gott om fiskälskande besökare. Precis nedanför ställplatsen är det en lång badstrand. Hyra kanot kan man göra, och fiska på egen hand (glöm inte att köpa fiskekort). Vi noterar även fina promenadvägar i skogen runt omkring.

Ställplats Tiraholm: Plats på en udde
Rulla till toppen