LMC Style 400 F: Flexibel lösning

Publicerad: 2022-08-15   Uppdaterad: 2023-04-18

Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

LMC Style 400 F: Flexibel lösning
400 F är en av åtta i familjen Style.

Nu är det inte så att den här husvagnen saknar en fast säng – den är emellertid dold. En liknelse ploppar omedelbart upp i mitt huvud då jag minns ungdomens glada dagar då man snillrikt löste platsbristen i små enrumslägenheter med ett sängskåp.

Med en liknande lösning har ingenjörerna vid fabriken i Sassenberg lyckats förvandla Style 400 F från att vara liten och nätt till att bli en tämligen rymlig husvagn.

LMC Style 400 F: Flexibel lösning
Bakväggen har fällts ned och därmed har en dubbelsäng skapats.

De som kliver in i detta fordon för första gången upplever med all säkerhet en känsla av att en säng saknas och att det är en bäddbar sittgrupp som gäller. Egentligen inte så konstigt med tanke på vagnens ringa storlek.

Men när man börjar syna saker och ting i sömmarna visar det sig att sittgruppens bakgavel kan fällas ned. Detta sker plättlätt via två knapptryck, samtidigt som du vikar in bordsbenet. Ta-da, på i runda tal tio sekunder har sittgrupp blivit till dubbelsäng.

Lite som Kalle Anka på julafton, och samtidigt inte. Smart, flexibelt och synnerligen platsbesparande är det hur som helst.

LMC Style 400 F: Flexibel lösning
Bra med plats i en liten vagn.

När sängen agerar bakvägg igen tar vi oss an sittgruppen. Fyra personer får med lätthet plats, vilket leder till utmärkt betyg i ett så litet fordon. Vid detta utrymme finns även tygfickor samt takbelysning. Det sistnämnda är för övrigt integrerat i takfönsterkonsolen.

Vi noterar även en överskåpskvartett, dessa saknar emellertid systemet soft-close. Vattentanken är applicerad under den ena soffdynan, medan det är hundra procent ledigt för packning under andra dynan (detta utrymme kan man även nå från en utvändig lastlucka).

Granne med sittgruppen är en rymlig garderob som har belysning och måtten 125/55/57 centimeter (höjd/bredd/djup).

LMC Style 400 F: Flexibel lösning
Tryck in två knappar, fäll in bordsbenet och dra bakväggen mot dig. Så enkelt får du en säng i husvagnen.

För att ha en invändig längd som inte ens når upp till fyra meter är 400 F förvånansvärt öppen och luftig – och då är det framför allt utrymmet mellan frontköket och sittgruppen som vi menar. Frontkök? Jodå, så är det fast av modell något enklare där hyllor ersätter överskåp.

Ljuset i denna avdelning är emellertid mycket bra via en kombination av ljusdiodramp, öppningsbart fönster och ett takfönster. Takfönster finns även i det sanitära rummet där stora, öppna hyllor för diverse hygienartiklar utmärker sig allra mest.

Bra är även tv-möbeln intill entrén. Dels har den två lådor men platsen uppe på bordet räcker till så mycket mer än bara en platt-tv (se bild).

LMC Style 400 F: Flexibel lösning
Frontkök – fast som synes har överskåpen ersatts av hyllor. HÖGER: Toalettavdelningen med gott om förvaringsutrymmen.

Vi passar på att ta ett varv runt vagnen. Såväl front som tak, bakgavel och underrede är av GFK, det vill säga dessa karosskomponenter är glasfiberförstärkta. Dessvärre är inte stödbensskruvarna hundraprocentigt lättillgängliga – och det gäller såväl fram som bak. Det blir helt enkelt till att doppa knäna mot backen för att hylsan ska hitta rätt.

Avslutningsvis bör det tilläggas att LMC har två vagnar med nedsänkbara taksängar, vilket är platsbesparande det också. Namnen på dessa är Style Lift 430 K respektive 500 K. Denna duo är i sin tur specialanpassad för barnfamiljer då de båda är utrustade med våningssängar.

LMC Style 400 F: Flexibel lösning
Rulla till toppen