Ställplats Kosta Lodge: Populärt i glasriket

Publicerad: 2022-08-17   Uppdaterad: 2023-04-18

Glasmetropolen Kosta har även blivit en turistmetropol. Kosta Lodge Hotels satsning på en ställplats är en av anledningarna. Nu händer det ständigt nya saker i området.

Läge – 4

Far du väg 25 mellan Växjö och Kalmar tar du av mot Kosta i Lessebo. Norrifrån kommer du via väg 28. Väl framme är ställplatsen belägen två kilometer söder om centrum. Här bor man med gångavstånd till såväl köpcentra som restauranger, samtidigt som man har skogen som granne med tillgång till motionsspår i olika längder.

Service/standard – 3

I anslutning till ställplatsen finns en stugby. En av stugorna har blivit servicehus för gästerna. Här finns dusch, toalett, tvättmaskin, kök med spis och mikrovågsugn samt tv. En liten bit bort kan man tömma latrin samt fylla på vatten. Ingen tömningsplats för fasta tankar. Incheckning sker vid hotellet.

Ställplats Kosta Lodge: Populärt i glasriket
Poolområdet vid hotellet kostar hundra kronor om dagen per gästplats oberoende av hur många man är i bilen.

Uppställning – 4

På en jättestor grusad plan har man gjort i ordning platser för 28 husvagnar eller husbilar. Alla har el och ett trädäck utanför sitt ekipage. Plant och lätttillgängligt.

Allmänt – 4

Bredvid anläggningen finns ett härligt område runt en liten fiskesjö. Hägn med kaniner, getter och grisar roar barnen. Vid hotellet hittar du en trevlig restaurang som är öppen under veckoslut och helger, samt ett stort poolområde. Minigolf och padelbanor sägs vara på gång. Det är 300 meter till motionsspår och bara en och en halv kilometer till glasbruksområdet där museum och massor av butiker finns tillgängliga. Dagens lunch på Kosta Art Hotel kan rekommenderas. På ställplatsen säljs fiskekort som gäller för den lilla sjön på området, men också till flera närliggande sjöar.

Ställplats Kosta Lodge: Populärt i glasriket
Rulla till toppen