Gysinge Herrgård – ställplats i bruksmiljö

Publicerad: 2022-08-18   Uppdaterad: 2023-04-18

Halva den stora parkeringen vid Gysinge Herrgård har blivit övernattningsplats för husvagnar och husbilar. Det är lugnt och tyst, i en minst sagt anrik miljö, när vi vilar ut på vår sommartur genom Sverige.

Läge – 4

Gysinge ligger utmed väg 272, 2 km från väg 56, precis på gränsen mellan Gästrikland och Uppland. Det är cirka fem mil till Sandviken och tio till Uppsala. Ställplatsen ligger i Gysinge Naturreservat bara tre kilometer från porten till Färnebofjärdens Nationalpark. Här breder Dalälven ut sig som en bläckfisk och bildar ett obeskrivligt naturskönt vattenlandskap.Restauranger och butiker finns på gångavstånd.

Service/standard – 3

Till ställplatsen hör en liten serviceavdelning inrymd i en av herrgårdens flyglar. Två fräscha duschar och en toalett finns till förfogande för camparna, men det kändes inte så handikappanpassat. Utanför finns en vattenpost och plats att tömma fasta tankar såväl som latrin. Soptunna noteras vid parkeringen.

Uppställning – 3

Tjugo platser har markerats på den stora asfaltplanen nedanför herrgården. Det är platt som en pannkaka och alla har tillgång till el. Några grönytor att sätta ut campingmöbler på finns inte, men det är inte många steg till gräsplanen vid forsen.

Allmänt – 4

Vi besöker Gysinge på sommaren men hit kommer besökare året om. Granne med ställplatsen finns uthyrning av kanoter samt bastu och badtunna. När allt är igång finns här tre olika matställen, bagarstuga, handelsbod och en fin klädbutik. Det är säkerligen nationalparken och den oslagbart vackra naturen som är det som lockar allra mest till ett besök i myggtäta Gysinge.

Gysinge Herrgård – ställplats i bruksmiljö
Rulla till toppen