Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

Publicerad: 2022-08-24   Uppdaterad: 2023-04-18

Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

Barn har idag mer att säga till om jämfört med när jag var liten grabb. Jag tror till och med att deras gosedjur har mer talan än vad jag hade en gång i tiden. Då var det bara att lyssna till vad mamma eller pappa hade att säga, och göra därefter – punkt slut.

Om kidsen, här och nu, skulle försöka sig på att skapa en egen önskelista gällande vilken husvagn deras föräldrar skulle lägga vantarna på är det högst troligt att Alpina 663 UK skulle ligga bra till.

Den har nämligen en våningssäng med tre bäddar som passar flerbarnsfamiljer ypperligt och som pricken över i:et finns det en dinett intill våningssängen som gör att barnen får en egen avdelning.

Även om jag skulle tippa att de mer än gärna ”hänger” med de vuxna i den väl tilltagna U-soffan i husvagnens frontparti, har de alltså ett eget krypin bara någon meter bort ifall de önskar vara själva för en stund. Jösses, vilken lyx.

Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen
Stora fönster som släpper in massvis med ljus. Det blir inga problem att trivas i sittgruppen.

Personligen är jag nästan löjligt förtjust i de konkava överskåpsluckorna. Där har designavdelningen skapat en pärla.

Om vi lämnar personligt tycke och övergår till användarvänlighet kan vi där nämna ett kök med både mikrovågs- och gasolugn samt ett utdragbart förvaringsskåp med trådkorgar. Hygienutrymmet är allt annat än det största vi har sett på marknaden – i gengäld är konstruktionen smart med ett utfällbart handfat som ger plats för dusch.

I denna komprimerade avdelning finns dessutom stort takfönster, element, toalettrulleshållare samt en duschstång som gör att man kan använda ”rummet” som ett effektivt torkskåp. Garderob och linneskåp är placerade i angränsning till barnens våningssäng.

Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen
Intill våningssängen har barnen en egen dinett med tillhörande klaffbord.

Vad har då hänt med Alpina sedan ifjol?

2021 var det serien Adora som prioriterades av Adria – till 2022 är det vinteranpassade Alpina som de har lagt mest krut på.

En helt ny vagn är kanske att ta i, men klart är att hela serien blivit kraftigt uppdaterad. Vind-avisarna som ifjol fanns på Astella och Adora sitter nu på plats även på Alpina. Exteriört har gasolkofferten breddats och därmed förenklas i- och urlyftning.

Nytt är också dekalen (frostad aluminium), LED-belysningen på bakstammen, takljuset, aluminiumfälgarna, dimbar LED-list runt hela fordonet (ingår i Pluspaketet) samt att frontfönstret numera är linjerat med panoramafönstret. Det bör även nämnas att 7-serien har Knottchassi, övriga har AL-KO. 

Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen
Användarvänlig köksavdelning med både gasolugn och mikrovågsugn (ej med på bild).

Interiört har ramarna runt alla takfönster gjorts rundare, vilket ger en mjukare framtoning. Fönsterbrädan har breddats och nackstöden är numera justerbara.

I köket gäller aluminiumprofil med portabla förvaringsdetaljer. Soffdynorna är nu plana medan en mattare yta gäller för överskåpsluckorna. Flyttbara spotlights, portabel laddbar lampa samt en breddad instegs-garderob (på utvalda modeller) är också nyheter.

Färgmässigt gäller mörkt träslag medan displayen (som är ny från och med 2022) fanns i husbilarna under det gångna året. Till sist har ledningsröret i handfatet blivit grövre samt att golvet i duschkabinerna har höjts för bättre avrinning.

Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen
De vuxna har en fransk bädd som är placerad mitt emot kidsens dinett.
Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen
Läslamporna är nya för i år.
Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen
Tripp-trapp-trull – plats för tre i våningssängen.
Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen
Smart och platsbesparande lösning med infällbart handfat.
Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen
Rulla till toppen