Ställplats Grötvik: Övernatta kungligt

Publicerad: 2022-09-22   Uppdaterad: 2023-04-18

Vid sidan av Prins Bertils stig har Grötviks Segelsällskap anlagt en riktigt bra ställplats i anslutning till sin gästhamn. Här kan du se Danmarksfärjan glida förbi samtidigt som en glödande röd sol dalar i väster.

Läge – 4

I Halmstad tar du vägen mot Tylösand, och vänster vid skylten Grötviks Hamn. Sedan är det bara att köra till vägen möter havet. Mellan Halmstad och Tylösand går den berömda vandringsleden Prins Bertils stig, vilken passerar förbi ställplatsen. Har du cykel har du också en mängd aktiviteter på ”nära” håll. Att gå stigen till Halmstads centrum innebär 8,7 km, tar du bilen är det cirka 7 km. Det går förstås stadsbuss till Grötvik och du har bara 300–400 meter till hållplatsen.

Service/standard – 4

I ett nybyggt servicehus finner du toaletter och duschar samt tvättstuga och latrintömningsplats. Dessutom separat handikapptoalett med dusch. Du har möjlighet att tömma din fasta tank. Vatten och källsortering av sopor finns också. Alltså samma service som på en camping så när som på ett kök/disk. Vid hamnkontoret står en apparat där du enkelt betalar avgiften. Under sommaren är det vanligtvis en restaurang vid vågbrytaren. Vi besökte ställplatsen under lågsäsong och upplevde att servicehuset städades dåligt och detta trots hög beläggning.

Uppställning – 4

Mellan marinan och vågbrytaren har man gjort en asfalterad plan med 14 elplatser. Här står du granne med gästande båtar såväl som med havet och den berömda vandringsleden. De markerade tomterna där både husvagnar och husbilar är välkomna är plana. 6 ampere el.

Allmänt – 4

Grötviks Hamn är en mycket levande plats inte minst för att det ständigt passerar människor på Prins Bertils stig. Längs den drygt 13 km långa leden utmed havet erbjuds inte bara mängder av picknick- och grillplatser utan även bad, lekplatser, näringsställen med mera. 

Om du går in på Halmstads hemsida destinationhalmstad.se och söker på Prins Bertils stig kan du också läsa om den sträckning som gjort sig känd för sin fina handikapp-anpassning, Badstege och skateboardbana finns på platsen.

Ställplats Grötvik: Övernatta kungligt
Rulla till toppen