Ställplats Jävre: Perfekt övernattning

Publicerad: 2022-10-14   Uppdaterad: 2023-04-18

Skags Fyr är tagen ur bruk sedan länge men för campingfolket som reser i Norrbotten kan den bli ett bra riktmärke. På sin nya plats i Jävre blir den en symbol för ett riktigt bra övernattningsställe.

Läge – 4

Alldeles vid Bottenviken, cirka två mil söder om Piteå hittar du ett svenskt ”Tanken und Rasten” av det trevligare slaget. Förutom traditionella rast-platser med toaletter på båda sidor om vägen finns här
restauranger, butik och bensinstation inom räckhåll.

Ställplats Jävre: Perfekt övernattning
Charmig restaurang ett stenkast från ställplatsen.

Service / standard – 3

I ett nytt och modernt litet servicehus ryms toalett, handikapptoalett och latrintömning. Här finns också tömningsplats för fasta tankar och vattenstation med slang. Snyggt avskärmade soptunnor med viss källsortering noterar vi också.

Ställplats Jävre: Perfekt övernattning
Här syns den samlade servicen, det är välordnat och fräscht.

Uppställning – 5

Tomterna som erbjuds för både husvagnar och husbilar är mönstergillt anlagda på grus med konstgräs framför. El på 40 av de 60 platserna. Betalar gör du enkelt via swish alternativt hos ICA Nära på andra sidan motorvägen. Utsikten över Bottenviken är minst sagt storslagen.

Allmänt – 4

Här är det mycket bra att övernatta. Strax intill ställplatsen finns stor restaurang, fiskrökeri och en keramikbutik. Här står också den legendariska Skags Fyr som tjänade sjöfarten under åren 1871–1957. Tar du gångpassagen under E4:an finner du en matbutik, en bensinstation och ännu en restaurang. Bredvid anläggningen finns det boulebanor och beachvolleyplan.

Ställplats Jävre: Perfekt övernattning
Rulla till toppen