Story House Egmont skapar Sveriges största marknadsplats inom camping tillsammans med Hollistay

Publicerad: 2022-12-07   Uppdaterad: 2022-12-07

Story House Egmonts och Husvagn & Campings partnerskap med den digitala plattformen Hollistay ska ta den svenska campingvärlden med storm. Genom samarbetet utökar Husvagn & Camping kraftigt sina registrerade camping- och ställplatser och skapar därmed landets största campingmarknadsplats.

Husvagn & Camping är Sveriges största campingmagasin och Hollistay är Nordens största digitala plattform för campare och campingboenden. Initialt handlar samarbetet om att utveckla Husvagn & Campings populära Campingkatalog, som ges ut varje år till prenumeranter och i butik, och som även finns att tillgå digitalt via husvagnochcamping.se. Genom att slå ihop Husvagn & Campings och Hollistays campingregister i en gemensam databas med nära 2 300 camping- och ställplatser, skapas den största marknadsplatsen i Sverige för campingägare och gäster. 

– Konkret innebär det att den populära Campingkatalogen blir ännu större och ännu bättre. Räkna med en blytung katalog med minst 100 fler sidor som kommer ut lagom till våren 2023, samt en digital tjänst som blir något helt annat än vad vi har kunnat erbjuda tidigare, säger Anders Wallsten, chefredaktör för Husvagn & Camping.

Hollistays ledande onlineposition och oberoende ställning inom det nordiska campingcommunityt, i kombination med Husvagn & Campings starka innehåll och räckvidd, gör samarbetet till en perfect match. Via partnernas tryckta och digitala kanaler nås över 350 000 läsare, unika webbesökare och nyhetsbrevsprenumeranter varje månad.

– Vi vill tillsammans med Hollistay maximera upplevelsen av camping-Sverige för våra läsare, annonsörer och kunder – både i print och digitalt, säger Anders Wallsten. Samtidigt ska vi oförändrat fortsätta att satsa på vår oberoende journalistik och bevakning av nyheter och tips om allt som rör camping. Ett område som efter coronaåren och i takt med svenskens förnyade frilufts-intresse bara växer och växer.

– När möjligheten dök upp om att samarbeta med Story House Egmont och Husvagn & Camping, insåg vi snabbt att vi delar samma mål och vision och grundvärderingar, vilket gör att satsningen känns helt rätt för oss, säger Hollistays VD Lars Mellstrand.

Genom samarbetet kan Story House Egmont erbjuda campingägare att synas på Husvagn & Campings och Hollistays gemensamma plattformar samt ta del av Hollistays digitala tjänster, som till exempel mini-webbshop för merförsäljning. Med hjälp av Hollistays populära app kan gästerna få en snabb överblick över alla typer av campingboenden. De kan även boka direkt samt kommunicera med boendet och andra gäster på plats genom ett lokalt, socialt nätverk i appen. 

– Vi står med ett riktigt starkt erbjudande redan från start, men ser samtidigt en stor utvecklingspotential. På sikt vill vi och Hollistay utveckla våra gemensamma plattformar för att möjliggöra ännu mer aktiviteter och interaktion, såväl online som på campingplatserna. Dels mellan campinggästerna, dels mellan campinggästerna och campingägarna, berättar Ingar Brynnel, ansvarig för kommersiella samarbeten på Story House Egmont.

OM HUSVAGN & CAMPING

  • Allt om Husvagn & Camping föddes 1976 är Sveriges ledande tidskrift om husvagnar, husbilar och mobil fritid.
  • Papperstidningen kommer ut med 14 utgåvor (2023) och har 123 000 läsare, medan hemsidan husvagnochcamping.se varje månad ca 110 000 unika besökare och 240 000 sidvisningar. 
  • Campingkatalogen kommer ut en gång om året i en upplaga om 20 000 ex.

OM HOLLISTAY

  • Hollistay är en oberoende gemensam plattform för campare och campingplatser i Norden.
  • Hollistay grundades 2017 av Lars och Malin Mellstrand, med visionen att göra det enklare för campingplatser att synas, ge campinggäster en snabb överblick över alla typer av campingboenden i sin närhet och med några klick få kontakt och boka ett boende.
  • Hollistay samlar alla användare på ett och samma ställe – i Hollistay-appen, som hjälper campingvärdar och campinggäster att hitta och interagera med varandra. 
  • Hollistay-appen har över 70 000 nedladdningar och finns tillgänglig för både iOS och Android, samt via webben.

Rulla till toppen