Story House Egmont skapar Sveriges största marknadsplats inom camping tillsammans med Hollistay

Anders Wallsten, chefredaktör för Husvagn & Camping samt Lars och Malin Mellstrand, grundare av Hollistay

Story House Egmont skapar Sveriges största marknadsplats inom camping tillsammans med Hollistay

Publicerad

Story House Egmonts och Husvagn & Campings partnerskap med den digitala plattformen Hollistay ska ta den svenska campingvärlden med storm. Genom samarbetet utökar Husvagn & Camping kraftigt sina registrerade camping- och ställplatser och skapar därmed landets största campingmarknadsplats.

Husvagn & Camping är Sveriges största campingmagasin och Hollistay är Nordens största digitala plattform för campare och campingboenden. Initialt handlar samarbetet om att utveckla Husvagn & Campings populära Campingkatalog, som ges ut varje år till prenumeranter och i butik, och som även finns att tillgå digitalt via husvagnochcamping.se. Genom att slå ihop Husvagn & Campings och Hollistays campingregister i en gemensam databas med nära 2 300 camping- och ställplatser, skapas den största marknadsplatsen i Sverige för campingägare och gäster. 

– Konkret innebär det att den populära Campingkatalogen blir ännu större och ännu bättre. Räkna med en blytung katalog med minst 100 fler sidor som kommer ut lagom till våren 2023, samt en digital tjänst som blir något helt annat än vad vi har kunnat erbjuda tidigare, säger Anders Wallsten, chefredaktör för Husvagn & Camping.

Hollistays ledande onlineposition och oberoende ställning inom det nordiska campingcommunityt, i kombination med Husvagn & Campings starka innehåll och räckvidd, gör samarbetet till en perfect match. Via partnernas tryckta och digitala kanaler nås över 350 000 läsare, unika webbesökare och nyhetsbrevsprenumeranter varje månad.

– Vi vill tillsammans med Hollistay maximera upplevelsen av camping-Sverige för våra läsare, annonsörer och kunder – både i print och digitalt, säger Anders Wallsten. Samtidigt ska vi oförändrat fortsätta att satsa på vår oberoende journalistik och bevakning av nyheter och tips om allt som rör camping. Ett område som efter coronaåren och i takt med svenskens förnyade frilufts-intresse bara växer och växer.

– När möjligheten dök upp om att samarbeta med Story House Egmont och Husvagn & Camping, insåg vi snabbt att vi delar samma mål och vision och grundvärderingar, vilket gör att satsningen känns helt rätt för oss, säger Hollistays VD Lars Mellstrand.

Genom samarbetet kan Story House Egmont erbjuda campingägare att synas på Husvagn & Campings och Hollistays gemensamma plattformar samt ta del av Hollistays digitala tjänster, som till exempel mini-webbshop för merförsäljning. Med hjälp av Hollistays populära app kan gästerna få en snabb överblick över alla typer av campingboenden. De kan även boka direkt samt kommunicera med boendet och andra gäster på plats genom ett lokalt, socialt nätverk i appen. 

– Vi står med ett riktigt starkt erbjudande redan från start, men ser samtidigt en stor utvecklingspotential. På sikt vill vi och Hollistay utveckla våra gemensamma plattformar för att möjliggöra ännu mer aktiviteter och interaktion, såväl online som på campingplatserna. Dels mellan campinggästerna, dels mellan campinggästerna och campingägarna, berättar Ingar Brynnel, ansvarig för kommersiella samarbeten på Story House Egmont.

OM HUSVAGN & CAMPING


 • Allt om Husvagn & Camping föddes 1976 är Sveriges ledande tidskrift om husvagnar, husbilar och mobil fritid.

 • Papperstidningen kommer ut med 14 utgåvor (2023) och har 123 000 läsare, medan hemsidan husvagnochcamping.se varje månad ca 110 000 unika besökare och 240 000 sidvisningar. 

 • Campingkatalogen kommer ut en gång om året i en upplaga om 20 000 ex.

OM HOLLISTAY


 • Hollistay är en oberoende gemensam plattform för campare och campingplatser i Norden.

 • Hollistay grundades 2017 av Lars och Malin Mellstrand, med visionen att göra det enklare för campingplatser att synas, ge campinggäster en snabb överblick över alla typer av campingboenden i sin närhet och med några klick få kontakt och boka ett boende.

 • Hollistay samlar alla användare på ett och samma ställe – i Hollistay-appen, som hjälper campingvärdar och campinggäster att hitta och interagera med varandra. 

 • Hollistay-appen har över 70 000 nedladdningar och finns tillgänglig för både iOS och Android, samt via webben.

 • Behövs bygglov för standbytält?

  Behövs bygglov för standbytält?

  Anders Dahlman köpte ett helt nytt standbytält till sin jordbruksfastighet utanför Yngsjö. Men några veckor efter installationen hörde byggnadsnämnden av sig och sade att han behövde bygglov för tältet. Vid närmare kontroll med Boverket visar det sig att bygglov för tält även kan behövas på en campingplats.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2023-03-22 06:57

 • HRF under skinnet: Jobbar för branschens bästa

  HRF under skinnet: Jobbar för branschens bästa

  Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) har sedan starten 1970 samlat tillverkare, återförsäljare och importörer med syftet att verka för sunda villkor i branschen. Men vilka konkreta förbättringar har organisationens arbete mynnat ut i? Vi frågar kanslichef Jörgen Nyström.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2023-03-21 07:09

 • Därför ska du lämna husbilen på underredsbehandling

  Därför ska du lämna husbilen på underredsbehandling

  I takt med att många människor använder husbilen året om ökar behovet av att skydda den från rostangrepp. Det sägs nämligen att Sverige har en av världens mest utmanande vägmiljöer och det är ingen underdrift att påstå att husbilstillverkarna snålar på rostskyddet.

  Artikel Niklas Kämpargård, 2023-03-17 07:28

 • Klassisker: Försäljningstoppen 1983-1999

  Klassisker: Försäljningstoppen 1983-1999

  Under åren 1983-1999 prenumerade fem varumärken på de fyra första positionerna i försäljningsstatistiken för husvagnar.

  Artikel Anders Wallsten, 2023-03-15 07:48

 • Går du i plåtistankar? Vi hjälper dig att välja rätt

  Går du i plåtistankar? Vi hjälper dig att välja rätt

  Ska det vara en kort, en lång eller en mitt emellan? Inom segmentet plåtisar finns det mycket att välja på. Den främsta anledningen till ett köp är det behändiga formatet.

  Artikel Åke Johansson, 2023-03-13 07:28

 • Vi testar Wi-Fi i husbilen: Ny antenn är ett lyft för mobilt bredband

  Vi testar Wi-Fi i husbilen: Ny antenn är ett lyft för mobilt bredband

  Alla vet att det alltid är en länk som är kedjans svagaste punkt. Det är precis likadant med uppkopplingar mot Internet – bara så mycket mer komplicerat. Det finns en mängd olika sätt att hålla sig uppkopplad. Vi har testat en ny mobil paketlösning från wifi.se.

  Artikel Håkan Johansson, 2023-03-10 07:32

 • Elskola – allt du behöver veta för att bli vän med strömmen

  Elskola – allt du behöver veta för att bli vän med strömmen

  Moderna campingfordon är ofta utrustade med en hel drös finesser. Men har du koll på vilka funktioner som drar mest el – och när de drivs på 230 V, 12 V respektive gasol? Här bringar vi klarhet i saken med hjälp av en bodelstekniker.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2023-03-09 07:40

 • Ställplats Broakulla – idyll vid Lyckebyån

  Ställplats Broakulla – idyll vid Lyckebyån

  Är du på resa i det småländska Glasriket och bygden där Vilhelm Moberg föddes och verkade? Då kan vi tipsa om en mysig ställplats där både husvagnar och husbilar är välkomna.

  Artikel Catharina Höglund, 2023-03-07 05:07

 • Mera prylar: Håll dig kall – och varm

  Mera prylar: Håll dig kall – och varm

  Ännu mera prylar – praktiska, roliga, fiffiga. Helt enkelt saker som kan vara kul eller bra att ha.

  Artikel Michael Åhman, 2023-02-21 07:59

 • HC undersöker: Husbilslånet är fortfarande billigt

  HC undersöker: Husbilslånet är fortfarande billigt

  Trots att räntorna stiger, bränslet blir dyrare och både Riksbanken och regeringen räknar med sämre tider märks det ingen större oro i husvagns- och husbilsbranschen.

  Artikel Håkan Johansson, 2023-02-20 07:46

 • Klassiker: Det var bättre förr – eller?

  Klassiker: Det var bättre förr – eller?

  Dagens moderna fritidsfordon och allt lyxigare campingplatser, gör att många bor med högre standard på resan jämfört med hemma. Håller vi på ett glömma dåtidens enkla campingvillkor – och har allt verkligen blivit bättre med tiden? Vi jämför nu- och dåtid med ett par riktiga campingentusiaster.

  Artikel Niclas Sjöqvist, 2023-02-16 07:43

 • ÖVERSIKT: Max 1.200 kilo husvagn

  ÖVERSIKT: Max 1.200 kilo husvagn

  Allt fler lämnar den fossila fordonsflottan och rullar över till laddningsbara personbilar. Att kombinera renodlade elbilar med husvagnar är dock ingen enkel nöt att knäcka. Ty de allra flesta elektrifierade bilarna får inte på långa vägar dra samma tyngd bakom sig som de diesel- och bensindrivna motsvarigheterna. Vi har kikat på hur utbudet ser ut bland lätta vagnar, något som kommer att bli ett tungt argument när det är dags att kombinera dem med en liten dragbil eller en elbil. I den här artikeln är det Husvagn & Camping som ställer frågorna – och vi har också svaren!

  Artikel Anders Wallsten, 2023-02-06 07:26

 • Ställplatskollen: Kramforsviken

  Ställplatskollen: Kramforsviken

  Ägaren tycker att det räcker att säga ställplats. Men den fina anläggningen vid Ångermanälven kan gott mäta sig med en camping.

  Artikel Catharina Höglund, 2023-02-02 07:57

 • Så blev 2022 – enligt Husvagn & Camping

  Så blev 2022 – enligt Husvagn & Camping

  Det är dags att summera ännu ett år. Husvagn & Campings redaktion och våra frilansare har haft många höjdpunkter under året, men vilka rankar vi som de allra bästa?

  Artikel Redaktionen, 2023-01-30 07:44

 • Mera prylar för fritiden

  Mera prylar för fritiden

  Prylar som kan vara roliga eller praktiska att ha.

  Artikel Redaktionen, 2023-01-16 07:17

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2023-04

 • Husvagn & Camping 2023-03

 • Husvagn & Camping 2023-02

 • Husvagn & Camping 2023-01

 • Husvagn & Camping 2022-12

 • Husvagn & Camping 2022-11

 • Husvagn & Camping 2022-10

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206