Kättingens ställplats: Med bad och bär

Publicerad: 2023-01-03   Uppdaterad: 2023-04-18

Kättingens ställplats i Orsa är ganska ny och ett skolexempel på hur en bra ställplats kan se ut.

Läge – 3

Tre kilometer norr om kyrkan i Orsa. På båda sidor breder skogen ut sig och kommer du på sensommaren finns det gott om bär in på knuten. Det är 200 meter till en badplats som ser riktigt trevlig ut och det är 500 meter till E45.

Service/standard – 4

I änden på området finns det en stor industrilokal och i en röd tillbyggnad noterar vi en sanitär avdelning för damer respektive herrar, samt separata handikapptoaletter med dusch. Det finns även ett allrum med pingisbord inklusive bollar och racketar. Även diskplats, tvättmaskin och ytterligare en toalett bockas av. Det är snyggt och prydligt i lokalerna. Vid sidan av fabriken är det en servicestation för husbilar samt sopkärl för kompost, glas och övrigt.

Kättingens ställplats: Med bad och bär
Inget badväder idag, men badplatsen är det inget fel på.

Uppställning – 5

På en jättestor asfaltplan har 24 tomter för enbart husbilar anlagts. Vid varje finns el och vatten. Det är mycket väl markerat var man ska stå. Alla har tillgång till gräsbevuxen mark att ställa campingmöbler på. Betalar gör man via swish eller vid värdens besök kvälltid.

Allmänt – 4

Det är varken bad- eller bärplockarväder vid vårt besök, då återstår en cykeltur till Orsa eller möjligen att knäcka maken på boulebanan. Den största förtjänsten med det här stället är säkert läget nära E45. Men hade det varit högsommarvärme hade detta varit ett mycket prisvärt alternativ för husbilsfolk som vill gästa Orsa. En fridfull och välordnad plats som kan rekommenderas.

Kättingens ställplats: Med bad och bär
Rulla till toppen