Ställplatskollen: Kramforsviken

Publicerad: 2023-02-02   Uppdaterad: 2023-04-18

Ägaren tycker att det räcker att säga ställplats. Men den fina anläggningen vid Ångermanälven kan gott mäta sig med en camping.

Läge – 4

I Kramfors cirka fyra mil norr om Härnösand på Ångermanälvens södra sida. Det är ingen direkt skyltning så ett bra riktmärke är – 800 meter norr om centrum. Du befinner dig ett stenkast från vattnet och utsikten är magnifik.

Service/standard – 5

Vid ankomsten finns ett telefon- och ett swishnummer samt anvisningar om hur du får koden till servicehuset. En fantastisk servicebyggnad med tre badrum varav ett är handikappanpassat. Dusch är det förstås i alla tre. Köket är nog det trevligaste vi har skådat på en offentlig plats och lika bra utrustat som i ett hem. För övrigt har du möjlighet att tömma fast tank såväl som latrin. Soptunnor och vatten finns också.

Uppställning – 4

Platserna är i huvudsak på gräs, några på asfalt. Alla är välmarkerade och plana. En alldeles utmärkt plats att slå sig till ro på vid älven.

Allmänt – 4

Vid bryggan lägger ofta M/S Ådalen III till. På onsdagar går kryssningar som lär servera god buffé. Här vid bryggan finns också småbåtshamn, badbrygga och bastu. 

Cirka 8 km söder om Kramfors går det att besöka minnes-monumentet i Lunde, platsen där fem arbetare sköts i maj 1931. Det är även nära till Höga kusten som bjuder på massor av sevärdheter. Är du intresserad av nya smakupplevelser? Då har Kramforsbygden mycket att komma med.

Ställplatskollen: Kramforsviken
Rulla till toppen