Ställplats Broakulla – idyll vid Lyckebyån

Publicerad: 2023-03-07   Uppdaterad: 2023-04-18

Är du på resa i det småländska Glasriket och bygden där Vilhelm Moberg föddes och verkade? Då kan vi tipsa om en mysig ställplats där både husvagnar och husbilar är välkomna.

Läge – 3

Broakulla ligger cirka sex mil norr om Karlskrona. Strax utanför platsen breder Lyckebyån ut sig och ger utrymme för en badplats. 

En kilometer till enklare mataffär och café och på vägen dit en pizzavagn med rykte att kunna baka godsaker.

Service/standard – 3

Betalning sker via swish men varje kväll kommer värden förbi och nytillkomna hälsas välkomna med en flaska vatten och en påse fudge. Granne till ställplatsen är ortens fotbollsplan och i tillhörande lokal finns
två duschar och två toaletter som camparna får använda. 

Diskplatsen är utomhus (endast kallvatten). Soptunnor och möjlighet att tömma latrin och gråvatten finns, likaså tillgång till vatten. Några arrangemang för handikappade noteras inte.

Uppställning – 3

De välmarkerade tomterna är belägna på den stora gräsplanen mellan fotbollsplanen och badplatsen. Vacker grönska på ena sidan och en gammaldags gärdesgård på den andra ger en trevlig inramning.

Allmänt – 3

I Broakulla låg en gång det välkända glasbruket Johansfors. Idag gapar lokalerna tomma men det finns flera aktiva försäljningar och tillverkare av glas i närliggande samhällen. Ställplatsen erbjuder catering av enklare maträtter. 

Detta är en trivsam övernattningsplats som vi gärna rekommenderar.

Ställplats Broakulla – idyll vid Lyckebyån
Rulla till toppen