Flämslätt – en ställplats att lägga på minnet

Publicerad: 2023-04-14   Uppdaterad: 2023-04-18

Här är sällan trångt, fast det bara är en liten plats för husbilar. Det kanske helt enkelt inte är så många som känner till att Flämslätt är en riktig pärla i ställplatssammanhang.

Läge – 4

Västgötaberget Billingen ligger väster om Skövde och på Billingens västra sida finns ett stort område som kallas Valle. Runt i Valle går en väg som ibland har benämnts ”Världens vackraste väg” och vid den hittar vi Flämslätts stiftsgård som anlagt en ställplats vid Flämsjöns strand. Du har cirka två mil till Skövde, Mariestad eller Skara.

Service/standard – 4

Flämslätts stiftsgård driver hotell och vandrarhem så receptionen är öppen för det mesta. Kommer du under en udda tid finns ett swishnummer angivet för betalning. I restaurangen serveras dagens lunch hela året utom i juni–juli då det ofta är lägerverksamhet. Då kan man däremot promenera bort till Billingens Golfklubbs restaurang en kilometer bort. Vid ställplatsen finns ett litet servicehus med duschar, toaletter, latrintömning, diskbänk och mikro. Mycket fräscht och välstädat. Vi noterar vatten, soptunnor och tömningsplats för gråvatten liksom kioskvaror och glass i receptionen.

Uppställning – 4

Samtliga platser har el och är anlagda på en stor asfaltsplan. Fin utsikt mot sjön. Nära till gröna gräsytor där man kan ställa campingmöbler.

Allmänt – 4

Flämslätt ligger i en bygd fylld av naturreservat och naturstigar. Om våren när ramslöken blommar och vattnet porlar i Silverfallet (5 km bort) vallfärdar tusentals turister hit. Det finns flera markerade vandringsleder även i anslutning till ställplatsen. I receptionen hittar du kartor och information.

Här är också en härlig badplats och även lekplats. Att hitta en sådan övernattningsplats en varm sommarkväll torde vara optimalt.

Flämslätt – en ställplats att lägga på minnet
Rulla till toppen