Ställplats: Härnösands bilmuseum

Publicerad: 2023-05-09   Uppdaterad: 2023-05-08

Härnösands bilmuseum är ett ovanligt namn på en ställplats, men det finns förstås en orsak. Den ligger i anslutning till ett sevärt museum. Vi har kollat hur det är att övernatta här.

Läge – 4

E4:an tar du av vid avfart 239 och kör sedan rakt fram genom två rondeller. Ställplatsen ligger ett stenkast från Älandsfjärden (som kommer in från Bottenhavet) och det är bara några steg till en strandpromenad där det finns restaurang och minigolf. En kort bensträckare bort hittar du centrala Härnösand, staden som är belägen på en ö.

Service/standard – 2

Det finns tillgång till toaletter, en dusch och diskbänk med en diskplats. Standarden är enkel och det är inte handikappanpassat. På väggen sitter en anvisning om var i staden du hittar en plats för tömning av gråvatten och latrin, vilket alltså inte går att göra här. Vi noterar soptunna och vattenslang och det finns även möjlighet att låna tvättmaskin. Du betalar på bilmuseet alternativt via swish.

Härnösands bilmuseum ställplats
Tomterna med blomsterdekorationer var fint ordnade.

Uppställning – 4

Tio platser med el och de är alla väl markerade på plan asfalt. Vid varje ”ruta” finns en liten blomsterplantering som gör att det känns välkomnande. Från flera positioner har besökarna utsikt över fjärden och därmed kan de bevittna när M/S Ådalen III kommer in mot staden på eftermiddagarna. Både husvagnar och husbilar tas gärna emot.

Allmänt – 3

Även om ställplatsen ligger mitt i centrum är mysfaktorn inte särskilt hög. Men det är jättebra service för besökare till bilmuseet intill. Under sommaren får du räkna med att det kan bli svårt att få plats om du anländer sent. Stort plus i kanten är det fantastiska museet.

Rulla till toppen