Nya svenska husbilen Dovra förhandsvisas i helgen!

Publicerad: 2023-05-11   Uppdaterad: 2023-05-11

Dovra RIG-X 590 är en helt ny, fyrhjulsdriven campingbil som byggs på chassi från Mercedes-Benz. I helgen kan du se den.

I samband med mässan Overland Adventure Expo den 12-14 maj på Solbacka (mellan Flen och Gnesta) förhandsvisas den första prototypen. 

Initiativtagarna till Dovra, Johan Särefors och Johan Ingvarsson, delar sin entusiasm för det nya fordonet och berättar om sin vision:

– Målet har alltid varit att skapa en husbil av absolut högsta kvalitet, som kan ta sig fram överallt och samtidigt ha ett tilltagande utseende. Med Dovra förverkligar vi detta genom att kombinera innovativ design och överlägsen funktionalitet. Vi är övertygade om att Dovra kommer att erbjuda sin målgrupp en helt ny nivå av komfort och äventyr.

Johan Särefors uttrycker sin stolthet över resultatet av utvecklingen och den första prototypen:

– Att driva Dovra-projektet har varit en spännande och utmanande resa. Den första prototypen är resultatet av hårt arbete och en strävan efter perfektion. Vi är stolta över att kunna presentera den här för besökarna på Overland Adventure Expo och ser fram emot deras feedback. Det kommer att hjälpa oss att finslipa och förbättra Dovra ytterligare.

För mer information om mässan och för att köpa biljetter, klicka till hemsidan för Overland Adventure Expo.

Rulla till toppen