Här är campingpryls-trenderna 2023!

Publicerad: 2023-08-21   Uppdaterad: 2023-08-17

Vilka campingprodukter kan tänkas bli storsäljare i sommar? Är det återigen grillar med diverse tillbehör som rullar på allra bäst? Husvagn & Camping åkte till vår senaste samarbetspartner campingvaruhuset.se för att checka läget.

Många gillar att grilla.

Strax norr om Enköping, utmed väg 70, ligger Campingvaruhusets enorma lagerbyggnad och för den delen även välfyllda butik (Nordens största på 2 500 kvadratmeter) för dem som önskar handla över disk.

Gustav och Christer Henriksson, två av delägarna, tar emot oss med öppna armar. Deras nätföretag sänder dagligen iväg cirka 300 försändelser och på lagret finns 8 000–10 000 olika produkter på hyllorna, redo att skeppas till förväntansfulla kunder.

– Jodå, så här års säljer vi naturligtvis en hel del olika grillar, tänger, halster och andra typer av grilltillbehör. Men även stolar och bord av märket Campout går riktigt, riktigt bra, säger Christer Henriksson.

Gustav lägger till att varmvattenberedare, takluckor och kranar också säljer utmärkt, vilket i sig är ganska typiskt när camping-säsongen drar igång efter att fordonen haft lång tids vintervila.

Det finns emellertid en specifik produkt som har gått från klarhet till klarhet och säljer flera hundra procent mer än tidigare och det är – portabel AC.

– Enligt prognosen från diverse meterologer kan det bli en lika het sommar i år som det var 2018. En portabel AC fungerar som så att ni hänger den på fönstret när ni anländer till campingplatsen och plockar sedan ned den när ni lämnar. Det är lätt som en plätt, förklarar Christer Henriksson och tillägger att de har fyra olika modeller, inom prisspannet 7 600–9 300 kronor, i sitt sortiment.

Det kan tyckas att det är en till synes halvdyr komponent. Samtidigt är de betydligt billigare än om ni skulle köpa en stationär AC som i de allra flesta fall också måste monteras på plats av utbildade mekaniker. Dessutom kan ni ta med er den portabla AC:n om ni skulle byta fordon.

ac I husvagn
Praktiskt med bärbar AC.
Klart att hunden ska ha det bra.
Christer Henriksson, 
Campingvaruhuset.

Innan Husvagn & Camping tittar till Campingvaruhusets imponerade lager avslöjar Gustav och Christer att även hundprodukter säljer mer än någonsin.

– Det var många som skaffade hund under pandemin så hundgårdar och en del andra tillbehör har nu blivit populära att inskaffa, säger de båda unisont.

Hur är det då med leveranserna från olika tillverkare så här efter pandemin?

– Ärligt talat de bästa någonsin. Under själva pandemin var det precis tvärtom. Då var det många nya husvagns- och husbilscampare som behövde köpa precis allt och som tyvärr fick vänta länge på sina grejer. Så är det inte nu, avslutar Christer Henriksson.  

Fotnot: Den nya lagerbyggnaden blev klar 2022 och det gäller även butiken. 

Rulla till toppen