Prylar – och mera grejer

Publicerad: 2023-11-20   Uppdaterad: 2023-11-18

Vi dukar upp ännu mer nyttiga, snygga eller rent av bara skojiga grejer.

Inför höst- och vintervilan

Torrbollen® Home är fuktslukaren som snyggt smälter in med omgivningen. Den arbetar i det tysta och töms enkelt på vatten när indikatorn visar fullt. Tillverkad i Sverige av 100 procent återvunnet material. Har refillsystem. Räcker en till tre månader beroende på luftfuktigheten. Finns i blå, grön, rosa och grå färg.

Rekommenderat pris 295 kronor, läs mer på kamafritid.se.


Nära till det goda

Senaste tillskottet i kylväskornas värld – under resans gång. Husbilsresenärerna har så att säga kylskåpet med sig på färden medan husvagnsfolket måste stanna för att komma åt kylvarorna i vagnen. Väskan monteras enkelt fram- eller baktill på valfritt bilsäte. Den är läckagesäker, har sidfickor och extrafack med stretchtyg. Färg svart/grå. Storlek 32 x 24 x 10 centimeter (höjd/bredd/djup). Rymmer åtta 500-milliliters PET-flaskor.

Pris 268 kronor, läs mer på smartasaker.se.

För fritidsfordon

Dometics nya generation luftkonditioneringar för fritidsfordon har en fräsch design, fantastisk kylningseffekt, optimerat luftflöde och är även överraskande tystgående. Två högeffektiva elektriska modeller samt en mekaniskt styrd ingångsmodell av den nya serien FreshJet FXJ finns nu på marknaden (1 500–2 200 watt).

Olika priser, läs mer på dometic.com.


Hopfällbar hink

Smidig hink i silikon och plast som kan fällas ihop när du inte använder den och på så vis spara plats. Perfekt att ha med på campingresan. Höjd 26,2 cm (hopfälld 6,5 cm). Färg vit/grå. Volym 10 liter. 

Pris 149 kronor, hos campingvaruhuset.se.


Sätt färg på ugnen

Det är inte bara godsakerna i ugnen som ska bli gräddade och få färg. Nu kan du göra den portabla och populära miniugnen, Omnia, mer personlig via ett färgglatt lock. Finns i sex olika kulörer: grön, röd, lila, blå, grå och gul.

Rekommenderat pris 289 kronor, läs mer på omniasweden.com.

Praktisk poncho

Värmebölja på kontinenten, men inte direkt i Sverige. Istället har det på sina håll regnat mer än normalt och snart är dessutom hösten på ingång. Då kan det vara bra med en hopvikbar regnponcho med huva och tryckknappar i sidan. Produkten är one size (längd 100 cm, bredd 130 cm) och passar även som vindskydd. Tillverkad av PEVA-material, som är ett kloridfritt alternativ till PVC.

Pris 50 kronor, läs mer på clasohlson.se.


Gult och rött – med drag i

Tillhör ni dem som ledsnat på Jonny´s och tycker att Slotts har för mesig smak? Då har vi ett par heta tips till korven eller hamburgaren. Här finns Wasabi-senap (japansk pepparrot), Habanero-senap (sötstark) och Lasses eldiga senap (pepparkryddig). Jodå, kryddstark ketchup kan ni också köpa i form av Piri-Piri och Pepparketchup. Förpackning om 300 g.

Pris 55 kronor, hos greentek.se.


Tripp-trapp-trull

Praktiska förvaringskorgar som passar i varandra. Fria från BPA och tillverkade i Sverige i livsmedelsgodkänd polypropenplast (PP). Färg: antracitgrå. Finns i storlekarna 4,5, 13 och 19 liter.

Rekommenderat pris 45–75 kronor, läs mer på kamafritid.se.

Till cykelhållaren

Snart dags att styra kosan till varmare breddgrader? Om du kör med cykelhållare bak på dragbilen, husbilen eller husvagnen är det obligatoriskt att montera en varningsskylt i flera europeiska länder. Denna varningsskylt från Campout är lämplig för EU, med undantag för Italien och Spanien som använder andra varianter (se övrigt sortiment på hemsidan). Av lättviktsplast och utrustad med reflexer. Levereras utan monteringsmaterial. OBS! Olika regler kan gälla i diverse länder. Mått 50 x 50 cm.

Pris 139 kronor, hos campingvaruhuset.se.

Rulla till toppen