Bildextra: Här är godbitarna från Elmiamässan!

Publicerad: 2023-12-01   Uppdaterad: 2023-11-28

Hur summerar Husvagn & Camping Elmiamässan allra bäst? Lövtunt med besökare under vissa perioder. Smockfullt under lördagen. Massvis med spännande husvagnar, som vi kommer att återkomma till i kommande tidningsutgåvor. Här bjuder vi på ett bildspel från händelsernas centrum.

Eriba Touring
CHARMIG: Med sin retrostil har Eriba Touring attraherat husvagnsentusiaster i årtionden – och varför ändra på ett vinnande koncept? Mässans mest färgglada och charmigaste?
xmore
NY VAGN: Företaget xmore AB (som även importerar Fritidsvagnen) befann sig inte på Elmia, utan ett stenkast därifrån – i Huskvarna. De visade upp det senaste varumärket på den svenska husvagnsmarknaden: turkiska Carpento.
CraftCart
BATMAN: Bruce Waynes (Batman) nya farkost som han ska fånga bovar och banditer med i Gotham City? Det skulle mycket väl kunna vara så, men icke. Detta är en kombinerad motorcykel/båt från CraftCart.
Morelo Empire Liner
DYRAST: Har ni måhända knappa 10 miljoner över och ingen aning vad ni ska göra av all kosing? Då kan kanske denna Morelo Empire Liner 98 MB vara intressant? Den rejäla pjäsen kostar 9 273 300 kronor inkluderat all extrautrustning.
MAT-TINA: Det är över tjugo år sedan Tina Nordström blev Mat-Tina med hela svenska folket. Under en av mässdagarna var hon i Hobbys monter och bjöd Elmiabesökarna på en sagolik äppelkompott. Här på scenen intervjuas hon av Bengt Spjuth från företaget Mediaspjuth.
Arvingarna
ARVINGARNA: Många ville höra och se populära
Arvingarna upp-träda i Bergholms monter under mässan. Kom de ivriga dansbandsentusiasterna sent, ja då hamnade de som synes långt, långt bak. 
Polar historia
HISTORIA: Tänk vad historia kan vara intressant. Ingemar
Stenmark och Polar. Formula 1 och Polar. Tre Kronor och Polar. Vi snackar både stjärnglans och sponsring i den högre skolan.
Polar IPA
POLARPILSNER: Ska det firas 60-årsjubileum ska det göras med stil. Polars egen öl (finns både som IPA och lager) går att beställa via Systembolaget. 
Leif Honken Holmqvist
HONKEN: Leif ”Honken” Holmqvist var en legendarisk ishockeymålvakt under 1960- och 70-talet. Många mässbesökare passade på att köpa ett signerat exemplar av hans bok ”Stolparna var mina bästa vänner”. 
FÖR BARNEN: Snäckan och Skalis – Caravan Clubs
populära maskotar lockade de allra yngsta som ville ha både bus och skoj. Kolla in deras äventyr på:
caravanclub.se/snackanochskalis/.
KABE i790 LQB premiärvisning
SVERIGEPREMIÄR: KABE:s nya helintegrerade i790 LQB premiärvisades på svensk mark i samband med Elmiamässan, och intresset var som synes stort.
Matresan
TITTUT: Kokboken Matresan, med över 90 recept, är något för er med litet kök som gillar att laga mat under resans gång. Skriven och fotad av Sanna Ohlander och Torbjörn Lagerwall. Se ohlalaprduktion.se för mer info.
Husvagn och Camping
MONTER: Naturligtvis var Husvagn & Camping på plats och med handen på hjärtat var det skönt att vara tillbaka på platsen där vi nästan alltid har befunnit oss – vid entrén till lobby Nord.
Campingvaruhuset
TILLBEHÖR: Utan att ha svart på vitt vågar vi oss på en inte alltför vild gissning. Campingvaruhuset.se var den utställare som dagligen hade allra flest besökare.
Knaus Südwind
SILVERGRÅ: Husvagnsbranschen är konservativ och vagnarna har varit vita under lång, lång tid. Nu simmar Knaus mot strömmen med den klassiska modellserien Südwind. Från och med årsmodell 2024 är karossernasilvergrå (den bortre vagnen), medan vit kaross är ett tillval.
GODSAKER: Johan och Conny från Svartrökarnas Chark & Delikatess AB såg till att mässbesökarna kunde ha fest i sina campingfordon varenda kväll. Deras rökta sidfläsk och pepparsalami – wow, vilken smakupplevelse!
Polars monter
ORANGE: Minnens melodi i Polars monter. Så här kunde det se ut när vi campade på 70-talet. Vagnen är från 1978, Volvo 144:an är fyra år äldre.
Campingvin
CAMPINGVIN: Vin som är tappat på klimatvänlig PET-flaska. Kan det vara något? Ja, och etiketten på Camp Syrah är extra tilltalande. Det chilensiska vinet har tillbringat tio månader i franska ekfat. 
OKTOBERFEST: Kan det vara så att denna duo laddade inför kvällens Oktoberfest? 
Rulla till toppen