Prylar: Än är inte vintern över – överallt

Publicerad: 2024-03-15   Uppdaterad: 2024-03-12

Vi fortsätter att botanisera bland roliga, fiffiga, spännande och nyttiga prylar.

Skidskyttedrottningens tips

Den svenska vintern är härlig! Här delar Magdalena Forsberg med sig av kunskap och inspiration till en mängd roliga vinteraktiviteter. Hur du klär dig för kylan, hur snöskor fungerar, fördelarna med vinterbad, hur du blir bättre på skidåkning och information om cykling på vintern. Boken innehåller också tips om smidig matsäcksmat, vilken utrustning som ska prioriteras och hur du motiverar både dig själv och andra att komma ut. 160 sidor (inbunden). Pris 339 kronor, hos adlibris.se.

Smart skyffel

Den hopfällbara miniskyffeln från KGK har tre funktioner: spade, såg och hacka. En praktisk produkt att ha med sig under bilfärden. Dessutom är den så liten att den ryms i handskfacket. Tillverkad i stål. Längd 46 cm (utfälld), 19 cm (hopfälld). Levereras med förvaringspåse.

Pris 124 kronor, hos if-sakerhet.se.


Cheesus vad gott!

Granarolo lanserar två härliga nyheter till sitt redan breda sortiment av italiensk ost. Precis som all ost från företaget är de tillverkade enligt traditionellt osthantverk, alltid av italiensk mjölk. Hårdosten Quattrocento (85 g) är en favorit i köket (lagras i minst tio månader och är redo att hällas rakt ned i maträtten). Den andra nyheten, som heter Burratine (150 g), är en len miniatyr av Mozzarella i praktisk portionsstorlek.

Rekommenderat pris 37 respektive 50 kronor, läs mer på granarolo.se. 


Färgglada muggar

Praktisk mugg för barn. Det inbyggda sugröret gör det enkelt för de allra yngsta att njuta av sina favoritdrycker. Om de beställs via internet skickas produkten med slumpmässigt utvalt motiv. Höjd 17 centimeter.

Pris 27 kronor, hos campingvaruhuset.se. 

Håll ett öga på minstingen

När ni är ute och kör kan det vara svårt att hålla ett öga på den lilla i baksätet – särskilt om barnet sitter i en bilstol som är bakvänd. Med BabyDan baksätesspegel kan du snabbt och enkelt försäkra dig om att han/hon har det bra. Den justerbara spegeln ger dig god uppsikt och monteras på nackstödet.

Pris 189 kronor, hos proshop.se.


Elektrisk isskrapa

Med Kärcher EDI 4 behöver du inte ta i för kung och fosterland för att få bort is från bilrutan. Den innovativa produkten har inbyggd stöttålig skiva som tar bort hårt sittande is utan problem. En laddning räcker till flera tillfällen, LED-indikator visar när skrapan behöver laddas. Laddningssladd och skyddskåpa medföljer. Laddningstid tre timmar. Användningstid 15 minuter.

Pris 599 kronor, hos k-rauta.se.

Licens för spänning

Monopol har en licens för spänning, den välkända agenten 007 likaså. Världens mest populära brädspel finns faktiskt i en älskad spion-tappning (Monopoly – James Bond 007) där de tävlande får njuta av allt som har med James Bond att göra – filmerna, bilarna, skurkarna, prylarna och brudarna.

Pris 679 kronor, hos ginza.se.


Döda vinkeln-dekal

I Frankrike ska alla fordon över 3,5 ton vara skyltade med varningsdekaler för döda vinkeln – ”angles morts”. Detta gäller även husbilar och utlandsregistrerade fordon. Dekalen är tillverkad i vinyl (25 x 17 cm) och ska placeras på tre ställen: Fram på var sida (inom en meter från fronten) och en till höger bak. Dekalen ska sitta 90–150 cm från marken. Fordon utan bötfälls med 135 euro. Enkel att ta av och lämnar inga limrester. Säljs i sexpack.

Pris 286 kronor, hos campingvaruhuset.se.

Rulla till toppen