Stockholm Husvagn Husbil – supersuccé!

Publicerad: 2024-06-12   Uppdaterad: 2024-06-10

Att kombinera båtmässan (Allt för Sjön) med fritidsfordon på hjul blev precis den succé som branschen hade hoppats och trott på. Häng med oss när vi här presenterar några av godsakerna från Stockholm Husvagn Husbil.

ACTIVE PRO: En av nyheterna som visades var Adrias purfärska vanmodell ACTIVE PRO. Bilen är byggd på Renault Traffic och är bland annat utrustad med kompressorkylskåp (36 liter), gasolspis med två brännare samt pop-up-tak. Pris från 799 000 kronor.
KÄNDISAR: Kändistätt bland campingfordonen? Husvagn & Camping lyckades i varje fall få syn på ex-NHL-proffset Mats Thelin, MMA-fightern Alexander ”The Mauler” Gustafsson, programledaren tillika komikern Henrik Schyffert, Farmen-Fredrik samt nästan Tina Nordström. Den sistnämnda var nämligen en pappfigur.
LIMITED: Autohallen i Borås fick för sig att göra något speciellt med en av sina McLouisbilar. Resultat blev synnerligen smakfullt, både på in- och utsidan.
DRÖMPLÅTIS: Drömmer du om en Dreamer? Återförsäljaren Lindströms Husbilar & Husvagnar i Enköping valde att tuffa till modellen D51 Select en smula. Visst blev den läcker?
OFFROAD: Tuffa fälgar, högre markfrigång, extraljus, fyrhjulsdrivet samt reservhjul på bakstammen. Trenden med offroad har helt klart kommit för att stanna.
Knaus Yaeso 340 PX
EL: Har du en elbil som dragfordon och är ute efter en lätt, eldriven och multifunktionell husvagn? Då kan Knaus Yaeso 340 PX vara högaktuell. Läs mer om modellen på sidorna 20–22 i denna utgåva.
BACK TO BASIC: Vad sägs om en tältvagn eller varför inte ett taktält? Även om många campingfordon har blivit allt lyxigare är det också fler utövare som söker lycka och välmående i det enkla och primitiva. 
INTERVJU: Under mässans premiärdag intervjuades Jörgen Nyström, kanslichef på Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF), av lokal-TV. 
TILLBEHÖR: Hög tid att uppdatera husgeråden i köksavdelningen? Eller kanske dags för nya kuddöverdrag? Många besökare älskar tillbehör och KAMA Fritid hade allt som oftast fullt upp i sin monter.
PÅ LAND OCH VATTEN: Att slå ihop en mässa med båtar, husvagnar och husbilar var genialiskt. Mobil fritid där både land och vatten förenas. I förgrunden ser vi en Cigarette Top Gun 38 med lite drygt 1 000 hästkrafter.
VARUMÄRKE: Enbart Fiat Ducato som basfordon är numera ett minne blott i husbilsbranschen. I samband med pandemin ritades kartan om och nu ses Mercedes, Renault, Ford, Peugeot, Citroën och Volkswagen allt oftare ute på vägarna.
TILLVAL: Att utrusta sitt campingfordon med komponenter från tillvalslistan har blivit vardag. Men det här slår nog alla rekord. Denna Concorde Charisma 910 MI hade en meterlång lista med extragrejer till en kostnad av nästan 2 miljoner kronor!
NYHET: Forsbergs Fritidscenter var på plats och visade bland annat upp en intressant nyhet: Hobby Maxia, byggd på Volkswagen Crafter.
KONTOR: Är ni måhända ute efter ett mobilt kontor eller kanske ett rullande bibliotek? Då är det Stefan Tanskanen på Nordic Mobile Office ni ska kontakta.
NAM-NAM: Ingen mässa utan ost! Enligt oss var en grottlagrad (24 månader) Gruyère allra godast.
Rulla till toppen