Campingkollen: Karlsborgs camping – för livsnjutare

Publicerad: 2024-07-04   Uppdaterad: 2024-07-06

Är du en livsnjutare som älskar natur, sjöar, bad och stränder har du kommit helt rätt. Vackra Karlsborg familjecamping har ett fantastiskt fint läge intill Göta kanal mellan Vättern och Bottensjön.

Läge – 4

Karlsborg ligger i Västra Götaland, på västra sidan om sjön Vättern, cirka 30 km söder om Askersund. Oavsett om du kommer från norr eller söder, lär du inte missa den stora anläggningen utmed genomfartsleden. Campingen, med fin sandstrand och badbryggor, ligger bara ett stenkast från centrum med restauranger, caféer, affärer – och inte att förglömma – Karlsborgs fästning.

Här kan du bo i husbil, husvagn, stuga, tält. Men också i en stubbe!

Service – 4

Receptionen med kiosk, minilivs och souvenirer är öppen klockan 08.00–22.00 alla dagar. Nybakat bröd finns varje morgon. Fri wifi (fungerar inte överallt på området), uthyrning av cyklar, trampbåtar, SUP-brädor noteras också. Träningsaktiviteter som exempelvis yoga erbjuds enligt schema. Städningen, både ute och inne, var bra vid vårt besök.

Standard – 3

Snygg och trevlig reception med vänlig personal. De båda fullutrustade servicehusen är centralt belägna intill receptionen och har vad gästerna behöver. 

Sara Renheim hälsar oss välkomna till Karlsborgs camping.
I affären på campingen finns färskt bröd.

Allt är fräscht, välstädat och rent. Beroende på vilken plats du har blivit tilldelad kan det vara långt till servicehusens faciliteter. Under vårt besök under högsommartid fick vi en ruta längst bort på ena flanken och därifrån var det närmare till kommunens bajamaja utanför området än till campingens egna servicehus, vilket kändes lite obekvämt.

Tillgänglighet – 3

Den gräsbelagda campingen är vidsträckt och består av två avdelningar, där den ena delen är avsedd för husvagnar. Under sommaren är allt dock lite huller om buller, typ att knöa in så många som möjligt innan de sätter lapp på luckan. Med mycket folk blir anläggningen också trång för stora ekipage. Vill du försäkra dig om bra plats är förbokning att rekommendera. Här kan du bo antingen i husbil, husvagn, stuga, tält eller varför inte i en stubbe?

Ett trevligt och vackert läge med både sol och skugga.

Allmänt – 3

Utöver strand, bad och vattenaktiviteter finns även minigolf, lekplats och tv-rum. Utanför campingområdet finns ett stort utbud av restauranger, glass-caféer, minigolf, museer och butiker. På senare år har det varit en hel del klagomål från campinggästerna på högljudd musik och störande trafik runt själva campingområdet, något som den lokala ordningsmakten till viss del fått bukt med. 

Men att det förekommer, i synnerhet under sommarmånaderna, får du nog trots allt räkna med i samband med alla evenemang och aktiviteter.

Rulla till toppen