First Camp Tylösand

First Camp Tylösand

Publicerad

First Camp-gruppen är en ny turist- och boendekedja som driver flera campinganläggningar i Sverige. En av dessa är First Camp Tylösand.  H&C:s campingpatrull besökte campingen sommaren 2007.

Campingkollens poäng
(Betyg 1-10, där 10 är toppnivå och 5 är godkänt, men inte mer)

Läge: Betyg 10
Det är lätt att ge högsta poäng för läget. First Camp Tylösand ligger alldeles på stranden till Sveriges kanske bästa badstrand. Det sägs att det kan komma 50.000 badgäster till Tylösand en fin sommardag.

Bild 309245

Bara de gräsbevuxna sanddynerna skiljer campingen från havet.


Det är en kilometer till Tylösands centrum och nio till Halmstads. Det finns bra cykelbanor till båda och det går även buss mellan Tylösand och Halmstad. För den som spelar golf kan nämnas att Halmstad Golfklubbs banor gränsar till campingen. Det lär förresten vara sex golfbanor inom femton minuters avstånd, med bil antar jag.

 

Service: Betyg 7
Det är även nära till handikappanpassat havsbad, som finns utmed den kända leden "Prins Bertils stig" som går mellan Halmstad och Tylösand.

Samma flicka svarar vänligt på frågor om campingen till en telefonkund, som uppenbarligen har mycket på hjärtat. Kanske är det bättre bemanning under högsäsong för det är det inte vid vårt besök.

En bra sak är broschyren och kartan över campingen som vi får vid incheckningen. På kartan finns allt väl markerat såsom vattenposter, latrintömning, sopor med mera.

Bild 309244

Mellan receptionen och butiken kan du slå dig ner med en glass eller en fika.

 

Standard på gemensamma anläggningar: Betyg 8
Det finns flera servicehus, alla rödmålade med vita knutar. Som helhet kan man säga att de ligger väl till för de flesta, men att det som alltid blir någon plats som får lite längre avstånd. Vi ger servicehusen ett gott betyg, allt man kan behöva finns.

Det mesta har några år på nacken och det är exempelvis inte kakel på väggarna i duschen men det är rent och helt. De fyra servicehusen varierar något innehållsmässigt men tillsammans erbjuder de mycket. En sådan sak som familjebadrum, havsutsikt från tältcamparnas matsal och duschslangar istället för "toppsil" höjer betyget. I tre av de fyra servicehusen finns diskmaskin.

Receptionen är helt nybyggd och ljus och trevlig att komma in i. En bra sak vid inkörning på campingen är att man har kortläsaren till bommen i två höjder, en för husbilar och en för vanliga bilar. Utomhusdusch på vägen från stranden är en annan bra sak.

Handikappanpassning: Betyg 8
Det är väl tänkt för rullstolsburna. Det finns handikapptoalett med dusch och larmsystem. Det är lätt att komma in i den nya receptionen eller handla i kiosk eller butik. Campinggatorna är asfalterade. Stigen till havet har delvis trätrall.

Skötsel av gemensamma anläggningar: Betyg 6
Städpatrullen far runt i en elbil och det ser fräscht ut i vilket hus vi än tittar in i. Även nästa dag är det välstädat vid duschar och toaletter. Men sopcontainern närmast oss svämmar över, detta trots att det inte är högsäsong.

Elen vid toalettbordet där jag skall föna mitt hår är ur funktion och en pratsam dam bredvid upplyser om att felet påpekats för ett par dagar sedan, medan att inget har gjorts. Småsaker kanske, men för campingpatrullens oförberedda besök gäller betyget under den tid vi bebor anläggningen.

Lekplats: Betyg 8

Bild 309243

För alla barn med spring i benen finns en härlig studsmatta i marknivå.


Lekmöjligheterna är goda för barnen som besöker Tylösands Camping. Här finns alla klassiska lekredskap, såväl som en härlig stor marknära studsmatta och linbana.

 

En helt ny lekavdelning för de allra minsta barnen är utrustad med "mjukt golv". Det finns även inomhuslokal där lekledare under högsäsong erbjuder olika aktiviteter.

Campingtomt: Betyg 9
Tomterna är väl markerade med numren skrivna i sten längs de asfalterade vägarna. Urvalet av standard på platserna är stort. Storleken på plats varierar från 70-90 kvadratmeter och upp till 100 kvadratmeter.

Det är låsbara elskåp på samtliga platser och man kan välja 6 eller 10 ampere. TV-uttag finns till alla platser och ett betydande antal har försetts med vatten och avlopp. Prisbilden varierar efter tomternas kvalitet.

Bild 309242

Vackra buskridåer mellan campingtomterna bidrar till trivseln.

 

Säkerhet: Betyg 9
Det är låsbara elskåp på samtliga platser. Vi ser inte några husvagnar som står för tätt vid vårt besök. Det finns rikligt med brandsläckare ute på campingen och dessa finns även markerade på den karta varje besökare får.

I välkomstfoldern ligger även telefonnummer till SOS, polis, läkare, tandläkare och sjukvårdsupplysning. Vid receptionen finns en nödtelefon, samt utrymningsplats vid brand. Ingen kommer in på området med bil som inte har bomkort och på högsäsong patrullerar nattvakter på campingen.

Miljö: Betyg 7
Att gästen själv betalar sin förbrukning av varmvatten i duschen torde stimulera till att man inte står längre än nödvändigt i duschen. Och att man får trycka på en knapp för att få varmvatten i disken gör det omöjligt att ha kranen slösaktigt rinnande.

Små tysta elbilar, som personalen färdas i, bidrar också till en bra miljö. Brännbart avfall slängs i containers och tidningar, glas, petflaskor, metall och batterier i särskilda behållare. Askkoppar utanför servicehusen skonar marken från en massa cigarettfimpar.

Helhetsintryck: Betyg 9
Här ger vi nästan högsta poäng, och när vi gör det tar vi inte bara campingen i beaktande utan hela kommunen med alla sina möjligheter till aktiviteter. Högst smäller förstås för det fina havsbadet vid campingen.

Vi kan också nämnas att det finns en riktigt fin äventyrsminigolf, en cafeteria, kiosk med grillkök och en välsorterad servicebutik inne på området. Vill du se dig om kan vi rekommendera ett besök på Halmstads Turistbyrå. Den ligger i slottet mitt i centrum vid Nissan.

Kör ni Gamla Tylösandsvägen in mot centrum kommer ni strax att se Halmstad Äventyrsland som är en ny nöjespark för barnfamiljer. Men det finns mycket mer, och kom ihåg att Halmstad är ovanligt bra anpassad för handikappade att vistas i.

Summa poäng: 81

FAKTA:
N25 First Camp Tylösand/Halmstad & Stugby
Kungsvägen 3
302 70 Halmstad

Tel. 035-305 10
Fax. 035-327 78
E-post: tylösand@firstcamp.se

Hemsida: www.firstcamp.se/tylosand

On
Off

0 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1667 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 608 fristående campingplatser och 729 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

  • Husvagn & Camping 2021-04

  • Husvagn & Camping 2021-03

  • Husvagn & Camping 2021-02

  • Husvagn & Camping 2021-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206