Flottsbro – camping med guldläge

Publicerad: 2014-01-10   Uppdaterad: 2023-04-18

Här finns mycket att göra, året runt. Storstaden lockar med sitt enorma utbud, men här finns också en stor variation av friluftsaktiviteter. Sol och bad om sommaren, och skidor och snölek på vintern. Flottsbro Camping som ligger cirka 15 kilometer söder om Stockholm är öppet året runt. Här finns också mycket att göra, året runt....

Här finns mycket att göra, året runt. Storstaden lockar med sitt enorma utbud, men här finns också en stor variation av friluftsaktiviteter. Sol och bad om sommaren, och skidor och snölek på vintern.

Flottsbro Camping som ligger cirka 15 kilometer söder om Stockholm är öppet året runt. Här finns också mycket att göra, året runt. Nere vid vattnet ligger värdshuset med restaurang som har fullständiga rättigheter. Under vårt besök var restaurangen fylld av hungriga skidåkare, men om somrarna är här i stället matgäster som förutom att de badat också kanske har spelat beachvolley, paddlat kanot, gått en runda frisbeegolf eller ett kört ett stillsamt parti boule. En hundra meter lång bastrand med stora gräsytor, båt- och badbryggor finns här på sommaren. Skidåkning och bad är kanske det anläggningen är mest känd för, men det finns en hel del annat att göra också. Vandringsleder i naturområdet eller mountainbikecykling på särskilda stigar är annat som bjuds.

Läge: 9
Swe Camp Flottsbro ligger bara några minuters bilväg från E4/E20, avfart mot Huddinge vid Wårby mellan Stockholm och Södertälje. Den som vill ta del av Stockholms kultur- och nöjesliv har bara femton minuters bilväg till city, eller ännu hellre, en kort resa med tunnelbana eller pendeltåg. Campingen har bussförbindelse med Huddinge Centrum

Service: 7
Campingen har 36 stugor och 53 husvagns- och husbilsplatser plus ett tältområde. Till campingen hör två servicehus, varav ett är nybyggt och delas med några mindre stugor och tältare. Det lite mindre servicehuset som i huvudsak används av gäster i egna fordon innehåller kök och tvättstuga samt två familjeduschar och en toalett med dusch för handikappade. Här finns också latrintömning och vattenpåfyllning. Det som fattas för att stället skall få toppbetyg är större gemensamma utrymmen som en matsal eller ett uppehållsrum. Detta skulle kunna lösas med fler eller större servicehus. Som det är nu kan man beroende på vilken tomt man tilldelas, få ganska långt att gå till närmaste servicehus.

Flottsbro – camping med guldläge
Flottsbro Camping har två servicehus, varav ett är hyfsat nybygt och lite större än det andra.

Standard på gemensamma anläggningar: 6
Brandposter finns på varje servicehus. Trots de extrema snömängderna som hela vintern prydde Stockholm var det föredömligt plogat och lättframkomligt. Detta antyder att anläggningen sköts med omsorg.

Skötsel av gemensamma anläggningar: 7
Vid vårt besök var det väldigt få gäster vilket gör det svårt att bedöma servicegraden och skötsel under högsäsong. Det var rent och snyggt på toaletter i duschar och i kök. Vi kan inte annat än tro att skötseln är god också vid stor beläggning.

Framkomlighet: 5
Som synes på bilderna var det massor av snö vid vårt besök, därför var det svårt att ta sig fram med barnvagn eller rullstol på smala upptrampade genvägar, stigar. Däremot var det bra plogat och fin framkomlighet på vägarna, men som sagt, lite längre. En annan egenhet som inte gör det helt enkelt för rullstolsburna är att hela campingen sluttar en aning och till badet och restaurangen är det en ganska brant backe.

Lekplats: 7
Vi besökte Stockholm SweCamp Flottsbro en härlig vinterdag då vädret var på sitt bästa humör. Solen sken över mängder av snö och ett femtiotal husvagnar uppställda på campingen som ligger i sluttningen ner mot Albysjön. På vintern finns här huvudstadens största alpinanläggning med fem nedfarter, Dream Park och ett stort barnskidområde.

Campingtomt: 5
De flesta platser sluttar svagt och kräver uppallning för att fordonet skall stå i våg. Några tomter är på hårt grus, andra på gräs.Tomterna är generösa med bra säkerhetsavstånd och utrymmen mellan fordonen.

Miljö: 8
Intill det ena servicehuset finns en väl utvecklad källsortering med en egen miljöstation och ett flertal fraktioner. Såväl batterier som tidningar och annat tas om hand på bästa sätt.

Säkerhet: 8
Bevakad dygnet runt, bom vid infarten, telefon till tjänstgörande jourpersonal och bra säkerhetsavstånd gör att betyget blir bra. Elskåp med nyckel till alla tomter och brandposter vid servicehusen.

Helhetsintryck: 7
I naturen men nära storstaden. Byggnader och servicehus har blandad standard, från nytt och fräscht till lite slitet och trångt. Här är barnvänligt, med en rejäl lekplats men vi hittar inga extravaganser. Flottsbro Camping är mycket funktionell i somliga avseenden med trevlig personal, med proffsig skötsel och attraktivt aktivitetsutbud. Men det bästa är nog ändå läget. Platsen har vad stockholmaren kallar guldläge.

Priset är högst om sommaren vilket antyder att man har mest beläggning då, och det gör ju en vistelse här om vintern mycket prisvärd. Man får även då tillgång till Stockholms hela utbud, till en fin skidbacke i ett vackert naturområde och det är en trevlig och välskött camping. Här är bom vid infarten, och hela anläggningen med restaurang och andra byggnader övervakas av ett vaktbolag. Ungefär hälften av gästerna är säsongsgäster, vilket innebär att man kan få expertråd eller hjälp om man skulle behöva.

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1-10 och 5 är godkänt men inte mer).

Läge – 9
Service – 7
Standard – 6
Handikappanpassn – 7
Städning/Skötsel – 7
Lekplats – 7
Tomt – 5
Miljö – 8
Säkerhet – 8
Helhetsintryck – 7
Summa poäng: 71

FAKTA
Flottsbro Camping
Adress: Häggstavägen, Huddinge
E-post: info@flottsbro.se
Telefon: 08 535 327 00

GPS: N 59° 13ʹ 83ʺ  E 17° 53ʹ 30ʺ
Webbadress: www.flottsbro.se

 Har du också varit på Flottsbro Camping?
Tyck till och betygsätt campingen här!

 

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Rulla till toppen