Skånecamping med bästa havsläge

Publicerad: 2015-07-21   Uppdaterad: 2023-04-18

Naturskönt på Bjärehalvön och ett stenkast från havet. Campingkollen besöker familjevänliga  First Camp Torekov. Läge – 9I nordvästra Skåne, på Bjärehalvöns västligaste utpost, ligger det lilla fiskeläget Torekov. Går du cirka 500 meter från hamnen längs stranden, så kommer du till First Camp Torekov. Campingen ligger lummigt inbäddad i en dunge av blandskog. Du har...

Naturskönt på Bjärehalvön och ett stenkast från havet. Campingkollen besöker familjevänliga  First Camp Torekov.

Läge – 9
I nordvästra Skåne, på Bjärehalvöns västligaste utpost, ligger det lilla fiskeläget Torekov. Går du cirka 500 meter från hamnen längs stranden, så kommer du till First Camp Torekov. Campingen ligger lummigt inbäddad i en dunge av blandskog. Du har inte mer än ett par mil till tennismetropolen Båstad och ett antal golfbanor har du närmare än så.

Service – 8
På högsäsong är receptionen öppen från 8-22 och då finns även en välsorterad butik. Personalen är mycket vänlig och tillmötesgående mot varje kund. När vi kommer utanför säsongen har de dock lite svårt att hinna med. En minimerad butik har flyttats in i receptionen och vid flera tillfällen iakttar jag glasskunder som får stå alldeles för länge med sina glassar i handen.

Standard – 8
Det här är en bra camping, husen är på inget vis nya men håller ändå god standard med kakel i duschar och vid tvättfat. Det finns välutrustade kök med tillgång till spisar, mikro, diskmaskiner och kyl/frys. Fri tillgång till familjebadrum. Bra rum där många kan sitta och äta tillsammans.
Hunddusch. Tömningsplats för husbilar. Generellt kan man säga att alla gemensamma lokaler håller god standard, fast ingen extra lyx.

Skötsel – 6
Trots den heta sommaren som varit är alla krukor med blommor välvårdade. I övrigt ser väl campingen ordinärt vårdad ut. Detsamma gäller underhåll av fastigheterna, fast tre duschar och en torktumlare var trasiga vid besöket. Städningen inomhus upplevs ytligt gjord.

Framkomöighet – 8

Att ta sig fram med barnvagnar eller rullstolar är säkert inga problem. Många av campinggatorna är asfalterade och området är i huvudsak plant. I alla de tre servicehusen finns handkapptoaletter med dusch. I ett hus finns ett särskild barnrum med badbalja för de minsta.
Generellt så är alla gemensamma utrymmen som exempelvis kök, tvättstuga, butik och reception i markplan och lätta att ta sig in i.

Lekplats – 9
På inte mindre än fyra ställen finns det lekplatser. Det finns som exempel, linbana, stor klätterställning med rutschkanor, stor hoppkudde och klättervägg. Vem som vill får låna TV-rummet med spel och lekhörna. Under sju sommarveckor figurerar maskoten Blix, som tar barnen med på en massa upptåg. Detta sker kostnadsfritt och kan vara inom- eller utomhus beroende av vädret. Barnen får också gratis pyssel/målarbok som handlar om Blix.
Badet i havet ligger precis i anslutning till campingen, och det är långgrunt med sandbotten.

Skånecamping med bästa havsläge
En solig dag är det gott om ekipage. Tomterna ligger vid en skogsdunge nära havet.

Campingtomt – 9
Tomterna ligger sällsynt vacker på gräs i en jättedunge av lös- och barrträd. Många har dessutom havsutsikt. De flesta är rejält stora och ett hundratal har både vatten och avlopp framdraget. Det är 10 ampere som eluttag.
Trots alla träd är det lätt attta sig fram och området är för det mesta platt.

 Säkerhet – 9
I broschyren som varje gäst får, står angivet att det skall vara minst fyra meter till närmsta granne. Vid vårt besök var campingen ungefär halvbelagd, och då såg det bra ut med avstånden. Det är rikligt med brandposter, såväl pulver- som skumsläckare på varje. Bom till området som öppnas av gästen med ett kort. Journummer står i broschyren.
Det finns personal som bor på campingen, och på högsäsong anlitas vaktbolag.

Miljö – 7
Campingens chef Ann-Margret Johansson säger att de är miljöcertifierade, vilket innebär att de målmedvetet väljer rengöringsmedel som är miljövänliga. Man har källsortering av sopor i papper, well, glas, batterier och brännbart köksavfall. Tysta elbilar används av personalen inne på campingen.

 

Skånecamping med bästa havsläge
Man badar helst från någon av bryggorna och även vid de längst ut är det fin sandbotten.

Helhetsintryck – 9
Det bästa med den här anläggningen är den fina naturen. Men så har här också varit camping väldigt länge. Dessutom är det väldigt tyst, eftersom anläggningen ligger en bit från stora vägen helt avskild vid havet. Som nämnts är det extra mycket gjort för barnens trivsel, men det finns förströelse för stora också. Bra motionsslingor och den fina strandpromenaden in till Torekov. Nära till naturreservatet Hovs hallar, det är bara att följa Skåneleden från campingen. Äventyrsminigolf och restaurang med fullständiga rättigheter. Närhet att ta sig ett morgondopp i havet. Från hamnen i Torekov går båtturer till Hallands Väderö.

FAKTA
L9 First Camp Torekov
Flymossavägen 5
260 93 Torekov
Tel/fax: 0431-36 45 25
E-post: torekov@firstcamp.se
Hemsida: www.firstcamp.se/torekov

Öppet: 17/4-13/9, fullservice 18/6-8/8
Pris: 345-365 kronor inklusive el i juli 2014, dusch tillkommer
GPS-koordinater: N 56o25’51”   E 12o38’28”

 Snabbguide testresultat
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mera)
Läge                  9
Service              8
Standard            8
Skötsel               6
Lek                     9
Framkomlighet 8
Campingtomt    9
Säkerhet          9
Miljö                 7
Helhet               9
Summa poäng: 82 poäng

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på First Camp Torekov?
Här kan du sätta ditt eget betyg

 

Rulla till toppen