Helårsöppet med perfekt läge

Publicerad: 2015-11-12   Uppdaterad: 2023-04-18

Öppet året om, välordnat och dessutom nära både sevärdheter och shopping. Vi besöker Borås och har checkat in på Borås Camping Saltemad. Läge – 9 poängPå Campinggatan i Borås, mitt emellan ån Viskan och ett bostadskvarter, ligger Borås Camping Saltemad. Härifrån är det riktigt nära till stadens mest namnkunniga platser som Borås Djurpark, köpcentrat Knalleland,...

Öppet året om, välordnat och dessutom nära både sevärdheter och shopping. Vi besöker Borås och har checkat in på Borås Camping Saltemad.

Läge – 9 poäng
På Campinggatan i Borås, mitt emellan ån Viskan och ett bostadskvarter, ligger Borås Camping Saltemad. Härifrån är det riktigt nära till stadens mest namnkunniga platser som Borås Djurpark, köpcentrat Knalleland, och nya Borås Arena. Till centrum, Stadsparksbadet eller Textilmuseet har du cirka tre kilometer. Stadsbussarna går 400 meter från campingen.

Trots närheten till ett pulserande stadsliv är det tyst och lugnt på platsen.                                                                                                

Service – 9 poäng
Campingen är åretruntöppen och har ganska generösa öppettider även utanför sommarens högsäsong. Men kommer du exempelvis efter klockan 21.00 på lågsäsong, måste du ha bokat plats för att komma in. Receptionen är välkomnande både genom personalen och sitt utbud på information om Borås och dess olika besöksmål. Du får en informationsrik broschyr, där även viktiga telefonnummer finns med. På sommaren finns en liten servicebutik och ett café, men på övriga tider kan du endast köpa lite godis och glass i receptionen.

Standard på gemensamma anläggningar – 8 poäng
Det finns sex olika servicehus på Saltemad som är en ganska stor anläggning med 350 el-platser, vandrarhem och stugbyar. Fem av servicehusen totalrenoverades i slutet av 1980-talet, och ser man till tiden är dessa förhållandevisa i god kondition även om det finns mer att önska. Ett lite större servicehus har kommit till senare och ligger centralt på campingen. I det sistnämnda huset finns dam- respektive herrbastu som kan hyras för 60 kronor i timmen.

Det finns välutrustade kök i fem av servicehusen och i tre hittar du bra tvättstugor.

Tömningsplatsen för husbilar är mycket lättillgänglig och latrintömningsplatserna är gjorda efter konstens regler. Det finns även hundbad.

Skötsel – 5 poäng
Vi kommer någon dag före förra årets påskhelg och då var det yttre vårarbetet i full gång. När det gäller städningen inomhus var den mycket lättvindigt gjord. Generellt kändes det som att underhållet var ganska eftersatt på många ställen.

Helårsöppet med perfekt läge
Välutrustade lekplatser gör anläggningen väldigt barnvänlig.

Lekplats – 9 poäng
Fyra lekplatser är inte dåligt, och två utav dessa är dessutom tämligen nya och riktigt välutrustade. Dessutom finns det ett TV-rum och ett trevligt lekrum med vitmålad barnmöbel, böcker, spel och gosedjur. Det är gott om grönytor att springa av sig på.

Handikappanpassning . 9 poäng
Framkomligheten är riktigt god, då hela campingen har asfalterade plana vägar kors och tvärs. Det finns flera bra handikapptoaletter, rymliga och med dusch. I det senast byggda lite större servicehuset finns det skötrum med barnbad på både dam- och herrsidan.

Ramp till butik/café och reception i markplan.

Campingtomt – 8 poäng
Saltemad ligger lummigt vid ån Viskan. Det är riktigt naturskönt för att vara en plats så nära stadens centrum. Varje campingtomt är väl utmärkt med siffror på asfalten. Området är plant och platserna lättillgängliga. Eltillgången är huvudsakligen 10 ampère, men det finns ett mindre område med 16 ampère.

Miljö – 5 poäng
Vid ankomsten ser jag en broschyr om miljöarbeten på Borås Camping, men det visar sig vara många vackra fraser utan större innehåll. En viss källsortering förekommer, då du har tunnor för brännbart, glas och papp. Det står också att man kan be personalen om hjälp om man vill bli av med ytterligare material. Två sopstationer är snyggt avskärmade, men det finns även de som ser ganska tråkiga ut nära tomterna. Vid disken i vårt närmaste servicehus måste man trycka på en knapp för att få vatten, men eftersom man då bara kan diska med en hand blir det onödigt många tryckningar och effekten blir ett slöseri med vatten. Alla servicehus värms upp med direktverkande el.

Säkerhet – 8 poäng
Tomterna är väl markerade och gör att man knappast står för tätt. Direkt när du kör in på campingen sitter en tavla, som illustrerar hus ditt fordon skall placeras. Det är rikligt med brandposter och brandfiltar hänger i köken. Ett vaktbolag har viss tillsyn och ett journummer finns uppsatt på receptionsdörren såväl som i campingbroschyren. Bom med bomkort till campingen.

Helhet – 8 poäng
Kommer du som vi en tidig vårdag, när det fräschaste servicehuset är stängt kan man säga att campingen är okej. Kommer du en sommardag när allt är grönt och Viskans svarta vatten inbjuder till gratis fiske och båtliv. Ja, åt har du hamnat på riktigt bra anläggning. Båtar och kanoter finns att hyra. På sommaren är även minigolfbanorna öppna.

Närheten till Borås centrum, köpcenter och den välkända djurparken är förstås stora plus. Men Borås har mer att erbjuda, inte minst för barnfamiljer. Navet för små uppfinnare och Stadsparksbadet lockar många besökare. Är du konstintresserad har du kommit rätt. Borås konstmuseum, det moderna Textilmuseet och stadens alla skulpturer är vida känt. Endast en väg skiljer campingen från ett skogsområde med promenadstigar.

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 och 5 utgör godkänt men inte mer)
Läge                                                                              9
Service                                                                          9
Standard på gemensamma anläggningar                           8
Skötsel                                                                           5
Lekplats                                                                         9
Handikappanpassning                                                     9
Campingtomt                                                                 8
Miljö                                                                              5
Säkerhet                                                                        8
Helhet                                                                            8
Summa poäng: 79 poäng

Fakta
P11 Borås Camping Saltemad
Campinggatan 25
501 13 Borås

Tel. 033-35 32 80
E-mejl: infi@borascamping.comHemsida: www.borascamping.com

Öppet: Hela året
Prisbild: 250 kronor inklusive el/dusch vid påsken 2015
GPS: N57o44’19.97”   E12o55’57.69”