Sprillans nytt med toppläge

Publicerad: 2016-01-23   Uppdaterad: 2023-04-18

Landskrona kommun rev sin gamla camping och byggde en helt ny, som stod klar våren 2015. Husvagn & Camping checkade in i somras och kollade in nybygget. Läge – 9 poängCirka fyra kilometer norr om Landskrona ligger det lilla fiskeläget Borstahusen som har anor från slutet av 1700-talet. Det är i Borstahusen som Landskronaborna badat...

Landskrona kommun rev sin gamla camping och byggde en helt ny, som stod klar våren 2015. Husvagn & Camping checkade in i somras och kollade in nybygget.

Läge – 9 poäng
Cirka fyra kilometer norr om Landskrona ligger det lilla fiskeläget Borstahusen som har anor från slutet av 1700-talet. Det är i Borstahusen som Landskronaborna badat och vilat kropp och själ genom tiderna. En kilometer bortom fiskeläget ligger den nya campingen och här har du också en jättefin badstrand med bryggor. Bredvid campingen ligger Erikslunds Värdshus som liksom hör till både campingen och välkända Landskrona Golfklubb som har sin anläggning här.

Fem mil till Malmö eller två till Helsingborg innebär att du också har nära till Danmark.

Service – 9 poäng
Rikliga öppettider och trevlig personal i receptionen. Bra butik. Broschyren okej, men saknar viktiga telefonnummer. Brevlåda. Gratis WiFi.

Sprillans nytt med toppläge
Familjebadrummen är väldigt fräscha.

Standard på gemensamma anläggningar – 9 poäng
Stugbyn från den gamla campingen ligger fortfarande intakt och det är i förlängningen på denna som den nya platsen vuxit fram. Ett äldre servicehus har rustats upp och ett helt nytt har byggts. Båda är påkostade med kakel och klinkers som byggmaterial. Köket är helt i rostfritt med spishällar av glas, moderna ugnar med många finesser, diskmaskiner och mikro. Matsalen för tältare är modern, sparsmakat inredd och har en stor platt-TV. Det finns rum med flera duschar och toaletter såväl som enskilda familjebadrum. Och barnens badrum med handfat och toalettstolar i olika höjder är populärt hos barnfamiljerna.

Receptionen är stor och luftig precis som den angränsande butikslokalen.

Lyxigt hundbadrum och exemplarisk plats för latrintömning. Däremot kunde tömningsplatsen för husbilar fått en bättre placering, alldeles för nära tomterna.          

 Skötsel – 7 poäng
Egentligen är campingen väldigt fräsch men det beror nog inte så mycket på städarna som på det faktum att allt är precis nytt. Under vårt dygn iakttog vi väl synligt skräp som aldrig rördes och hyllor som inte torkades. Gräsytorna var välklippta men i rabatterna var det gott om ogräs. En trädgårdskompost alldeles i anslutning till de boende ser tråkigt ut. Vid vår plats var enda utsikten åt ena hållet meterhöga brännässlor.

Sprillans nytt med toppläge
Vatten och avlopp tillhör samtliga tomter. Fordonen står på grus medan förtält och möbler placeras på gräs.

Campingtomter – 9 poäng 
Den helt nya campingen har moderna tomter där fordonet står på grus och plats för samvaro är på gräs. Några häckridåer har inte gjorts. Det är vatten och avlopp till varje plats och el-tillgången är 16 ampère. Platserna är plana och rymliga.

Lekmöjlighet – 7 poäng
Havet, bryggorna och sanden är förstås det bästa när det är sommar. Men det finns minigolf och  lekplatser också. Den största är utrustad med gungor, rutschkana, klätterställningar, spiraldjur och sandlåda. Den andra är lite mindre och ligger på stranden. Där är det också arrangerat för beachvolleyspel. Lekplatserna riktar sig i huvudsak till mindre barn och saknar det lilla extra som man kanske väntat sig på en ny camping.

Sprillans nytt med toppläge
Minigolfbanorna ses flitigt använda och bidrar till trivsel på platsen.

Handikappanpassning –  9 poäng 
Genomfartsvägen är asfalterad och övriga vägar hårda. Toaletter och duschar mycket ändamålsenliga. En bra sak att dörren öppnar sig automatiskt när man nuddar låsreläet med sitt kort. Även barnrummet är genomtänkt för skötsel av barnen.

Inga problem att komma in i butik eller reception. Vid stranden finns ramp ut i havet och en handikapphiss, som var tillfälligt avstängd vid vårt besök. 
           
Säkerhet –  9 poäng    
Tomternas beskaffenhet, med grus och gräs varvat, gör att ekipagen står luftigt. Tyvärr respekterar ändå inte alla fyrametersregeln till grannen i bredvidliggande rad.

Det finns fiffiga ”brandstationer” jämnt fördelade över hela platsen. Dessa består av en röd låda under vilken vattenslangar ryms. Bom till anläggningen öppnas med bomkort. Bevakning dygnet runt och om något har hänt finns en klocka att ringa på vid receptionen. För gående är det förstås fritt att ta sig in, inte minst från den förbipasserande promenadleden mot havet.

Miljö – 8 poäng
Miljöstationerna för avfall har gjorts trevliga med rött plank runt omkring. Du har komplett källsortering så när som på plast och matkompost. Energi kommer från kommunens fjärrvärmeverk. Ett visst bidrag från solceller.

Helhet – 8 poäng
Du har många möjligheter till förströelse. Runt campingen går en motionsslinga fint belagd med flis. Sedan finns det massor av cykel- och vandringsleder i närheten. Landskrona är en fin sommarstad, känd för sina blomsterplanteringar och Rothoffska museikoloniträdgårdarna. Citadellet och ön Ven är andra måsten. På sommaren kommer nog de flesta till campingen för det fina badet eller för att spela golf. Spelar du inte vanlig golf kan du testa på campingens äventyrsminigolf. På receptionens andra våning finns stort spa med havsutsikt. Där har du tillgång till alla tänkbara behandlingar. Gillar du fisk är hamnen i Borstahusen ett Mekka. Här kan du köpa fisk som kommit i hamn med lokala fiskare och här kan du äta på någon av restaurangerna.

Det är möjligt att det är bra för miljön, men nog känns det lite konstigt att betala extra för dusch och disk när man ger över 400 kronor för en campingnatt.

Snabbguide testpoäng
(Där skalan är 1 – 10 och 5 utgör godkänt men inte mer.)
Läge                                                       9
Service                                                   9
Standard                                                 9
Skötsel                                                  7
Campingtomt                                          9
Lekmöjlighet                                          7
Handikappanpassning                             9
Säkerhet                                               9
Miljö                                                      8
Helhet                                                    8
Summa: 84 poäng

FAKTA
M5 Mötesplats Borstahusen
Lill-Olas väg 30
261 61 Landskrona

Tel.: 0418-108 37
E-post: bokning@motesplatsborstahusen.seHemsida: www.motesplatsborstahusen.se

Öppet: 1/4 – 31/12
Pris: 432 kronor inklusive el, två dusch- och disktillfällen (juli 2015).
GPS-koordinater: N 55o54’4.30” E 12o48’17.36”

 Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler campingar här

Har du också varit på Mötesplats Borstahusen i Landskrona?
Här kan du sätta ditt eget betyg