Vänliga Ringsjöstrand andas lyx

Publicerad: 2016-04-11   Uppdaterad: 2023-04-18

Ringsjöstrands Camping är en gammal plats som genomgått en total förändring. Tillägget Resort förpliktigar, men bland campinggästerna hörs idel lovord och även vi känner en spontan glädje över denna anläggning i tiden.  Läge – 7 poängUtanför Hörby mitt i Skåne ligger Västra och Östra Ringsjön. Vid den Östra ligger Ringsjöstrands Resort vackert beläget på stranden....

Ringsjöstrands Camping är en gammal plats som genomgått en total förändring. Tillägget Resort förpliktigar, men bland campinggästerna hörs idel lovord och även vi känner en spontan glädje över denna anläggning i tiden.

 
Läge – 7 poäng
Utanför Hörby mitt i Skåne ligger Västra och Östra Ringsjön. Vid den Östra ligger Ringsjöstrands Resort vackert beläget på stranden. Närmsta samhälle med exempelvis matbutiker är Hörby, sex kilometer. Det är knappt fem mil till Malmö.
 
Service – 10 poäng
Sällan har jag mötts av sådan vänlighet som vid ankomsten till denna camping. Eftersom jag kom vid en tidpunkt med hög belastning kunde jag följa personalens arbete en lång stund, och alla behandlas föredömligt.
– Vi åker ofta hit, berättar familjerna Ottosson och Ahlqvist från Ljungbyhed.
– Och så är ju ägarna så trevliga, inflikar någon spontant, när vi fångar familjerna vid en vårlunch utomhus.
Campingen är öppen från första februari till 15 december och skulle receptionen vara tillfälligt obemannad, så får du hjälp i restaurangen som serverar allt ifrån frukost till måltider på kvällen.

Skötsel – 8 poäng
Det är skogräns direkt innanför dörren i servicehuset, och därmed är golven blänkande rena även när campingen har hög beläggning, som vid vårt besök. Ett jättepåskägg med godis står innanför dörren med en liten lapp ”Varsågod”. Den fina campingen ser generellt ansad och välskött ut.

Standard på gemensamma anläggningar – 9 poäng
År 2009 blev Hanna Persson och hennes mor Mai ägare till anläggningen. Redan året efter stod hotellet
med restaurang, spa och campingreception färdigt. Två år senare kunde det nya servicehuset tas i bruk. Därtill har en rad fina stugor byggts. På campingen finns inget gammalt kvar. Servicehuset är fräscht, ändamålsenligt och håller god standard. Här finns tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, välutrustat kök med allt du kan tänka dig, diskmaskin där diskmedlet ingår i processen, TV-rum/bibliotek, toaletter och familjerum med duschar.

Servicestationen för husbilar och latrintömning i separat byggnad såg helt perfekt ut, men när vi skulle tömma vår husbilstank, visade det sig svårt att tömma den helt eftersom platsen lutade. Lätt att justera försås.

Receptionen och restaurangen med sin stora terrass mot sjön andas lyx. Liten butik med brödservice på morgonen.

Campingtomt – 9 poäng
Hela campingen tycks ha genomgått en förändring. Tomterna är rejält stora och anpassade till tidens ekipage. Häckar har planterats som utgör trevliga ridåer på sommaren. El-tillgången är 16 ampère. Att området är flackt behöver väl knappast nämnas när man befinner sig mitt i Skåne.

Lekplats – 6 poäng
Sjön är långgrund och mycket omtyckt av småbarnsfamiljer. Dessutom blir det tidigt varmt i vattnet. Det finns två lekplatser, en av lite hinderbanekaraktär för de större barnen och en för lite mindre barn med rutschkana, sandlåda och gungredskap.

Miljö – 8 poäng
På servicehusets tak sitter solceller som räcker mer än nog för att hålla huset med varmvatten.

Sopor kan sorteras i glas, papp, brännbart, metall och grillkol.

 

Vänliga Ringsjöstrand andas lyx
Reception och restaurang har total handikappanpassning. Vägarna inne på campingen är i huvudsak asfalterade.

Handikappanpassning – 9 poäng
Det moderna servicehuset är lättillgängligt för både rullstolar och barnvagnar. Innehåller flera rum med duschar, toaletter och skötbord som är lätta att komma intill.

 Säkerhet – 8 poäng
Platserna är väl markerade och rymliga, och ger knappast möjlighet till att stå för tätt. Bom håller ”objudna” gäster ute. Yttre dörren till receptionen är alltid öppen och innanför finns information om telefonnummer som gäller för olika situationer. Här sitter också en defibrillator. Brandposter finns på campingen och vid köket i servicehuset hänger både brandsläckare och brandfilt. Livboj vid stranden.

Helhet – 8 poäng
Att komma till en camping som är genomtänkt och utrustad för att passa campare gör en glad.

Ovårdade anläggningar med slitna lokaler finns det gott om i Sverige, så därför blir man extra glad när man kommer till en plats som Ringsjöstrand. Lite avsides kan väl läget sägas vara, men fina sommardagar behövs väl knappast mer än bra plats vid en sjö. Dessutom finns det båtar att hyra om du vill ta en fisketur, eller cyklar för en tur på bygden. Receptionen har information om allehanda utflyktsmål. Det finns minigolf på platsen och dansbana och scen som används på sommarkvällarna, inte minst vid midsommar. Restaurang och café. Du kan hyra spa med bastu/bubbelbad eller en badtunna vid sjön.

 

Snabbguide testpoäng
(Skalan är 1 – 10 där 5 utgör godkänt men inte mer.)

Läge – 7
Service – 10
Skötsel – 8
Standard – 9
Handikappanpassning – 9
Lekplats – 6
Campingtomter – 9
Säkerhet – 8
Miljö – 8
Helhetsintryck – 8
Summa poäng: 82 poäng

Fakta
M17 Ringsjöstrands Resort
Osbyholm, Brovägen 2
242 93 Hörby

Tel.: 0415-10567
E-post: boka@ringsjostrand.se

Hemsida: www.ringsjostrand.se

Öppet: 1/2-15/12
Antal platser: 120
Prisbild: 280 kronor inkl. el/dusch, påsken (2015)
GPS-koordinater: N 55o51’0.25”  E 13o35’14.55”

Husvagn & Camping har testat och betygsatt svenska campingplatser sedan 2006:
Läs om fler betygsatta campingplatser här

Har du också varit på Ringsjöstrands Resort?
Här kan du sätta ditt eget betyg